Wednesday, August 27, 2008

The Animator's Survival kit



Zemiski zmones turi savo Biblija, o animatoriai - The Animator's Survival kit knyga!
Kiek netiketai radau labai nerealiu vaizdeli. Is knygos virselio padaryta dvieju minuciu animacija. Gal tai ir niekis paprastam zmogui, bet kiekvieno animatoriaus sirdi, tai tikrai turetu paglostyti:)


,,The Animator's Survival Kit"




,,The Animator's Survival Kit Animated Logo line test!":


Monday, August 25, 2008

World of Warcraft (Cinematic Intro)



Nerealus kompiuterinio zaidimo animacinis filmas.
Warcraft'as yra tikra legenda ir kasdienybe kiekvienam prisiekusiu zaidimu megejui. Kuriama nauja dalis, tad isleistas pristatomasis klipas. Treileris galintis lygintis salia galingiausiu filmu, nes atrodo tikrai uzburianciai. Ziurint net primena legendini Ziedu valdova. Atlikimas tikrai auksciausios kokybes, o animacija primena labai tikroviskai sugeneruota realu vaizda.
Paziurekit ir ivertinkit patys:)



World of Warcraft
,,Wrath of the Lich King":






..pries savaite pasirode ir kito zaidimo treileris, kuris atrodo ne ka prasciau uz katik matyta.

,,Darksiders: Wrath of War":

Friday, August 22, 2008

Evergreen - Axelle Renoir




Poetiskai nuostabus!
Klipas dainai, daina nuostabaus grozio animaciniui klipui:)
Tiesiog dziugu ziureti i siuolaikines animacijos neismatuojamu toliu prasiverzimus. Siais laikas nera nieko neimanoma. Sis klipas dar karta irodo tai, kad kompiuteris islaisvina zmogaus vaizduote iki begalybes.

Skanaus ziurejimo:)




,,Evergreen - Axelle Renoir":


Tuesday, August 19, 2008

Filmukai dienos pradziai

Tikrai cia rasi animacini filma, kuris Tau pakels nuotaika ir nuteiks sios dienos darbus atlikti su sypsena:)


,,Tim Tom":




,,Tango Animation - En Tus Brazos (In Your Arms)":




,,Les Processus":




,,Jungle Jail":




,,Crash Test":




,,Voodoo":




,,fin d'ete - end of summer":




,,Pyrats":




... ir ,,Pyratu" makin of'as!

,,Making of Pyrats":



Geros dienos:)

Monday, August 18, 2008

Oktapodi



"Two octopuses help each other in their slapstick escape from the grasps of a stubborn restaurant cook. However, even after overcoming insurmountable odds to reunite, their fight to stay together is not over."

Gobelins students strike again! A 2007 short that has been making its festival rounds and raking in the awards.

,,Oktapodi" - istorija apie du isimylejusius astunkujus, kuriems gresia mirtinas pavojus buti iskeptiems ar suvalgytiems!


Penki studentai: Julien Bocabeille, François-Xavier Chanioux, Olivier Delabarre, Thierry Marchand, Quentin Marmier and Emud Mokhberi - animatoriai is Gobelino akademijos drebina pasauli su filmu, kuris apkeliavo garsiausius planetos animacinius festivalius ir susizere ne viena svarbu apdovanojima!


,,Oktapodi'':





Oficiali filmo svetaine su issamia informacija ir nuostabia galerija bei labai idomiu making of'u, kurio metu grojama nuostabi muzikele:
http://www.oktapodi.com


...padarams, kurie skirti suvartoti, tikrai nelengva isbuti kartu:D

Thursday, August 14, 2008

Animating Spirit



Pristatau Jums animacinio filmo ,,Simarono zirgas" making of'a. Isties geras ir idomus video apie tai, kaip buvo kuriama si nuostabi pasaka, su kokiom problemom susidure animatoriai ir kiek prireike ideti darbo, kad suteiktu zirgams tokio gyvumo. Man asmeniskai labai idomu suzinoti kureju kurimo virtuve:) Viena yra pamatyti jau gatava filma, o visai kita prie jo sedeti metu metus.




United Airlines

Sia savaite ispublikavau Jums naujausia ,,United Airlines" kompanijos reklama ir siandien ziuriu, kad pristatytos dar keturios! Viso net penkios reklamos ir atliktos skirtingiausiomis technikomis.
Nuo popieriaus karpiniu, kompiuterines grafikos, lelines animacijos, iki smelio ar net piesto ant stiklo! Didelis dziaugsmas ziurint tokias reklamas ir nuosirdus respektas skrydziu kompanijai ,,United Airlines".


Animacija is karpiniu (marionetine animacija):
,,United Airlines Commercial - 2008 Heart":




3D kompiuterine + leline animacija:
,,United Airlines Commercial - 2008 two worlds":




Animacija is smelio:
,,United Airlines Commercial - 2008 butterfly":




Ant stiklo:
,,United Airlines Commercial - 2008 Moondust":




Kompiuterine ir grafine animacija:
,,United Airlines Commercial - 2008 Sea Orchestra":





Bravo ,,United Airlines"!

Wednesday, August 13, 2008

Tuesday, August 12, 2008

Mumija: drakono imperatoriaus kapas (recenzija)


Mumija: drakono imperatoriaus kapas

6/10


Išvydau ne visai tai, ko tikėjausi. Geriau jau butu "Mumijos" neprikėlę, o pinigus susišlavę iš kokio nors originalaus filmo, kuris mus kažkuo nustebintų, o ne rodytu vis ta patį. Buvo Mumija, buvo ir jos sugrįžimas, bet kam reikėjo ją dar karta prikelti? Kinijos mumija baisesne? Niekuo ji nepribloškia: nuotykiai tie patys, juokeliai kartojasi, o Brandenas Frazeris lygiai taip pat gauna į kailį nuo įsiutusios molinės mumijos.

Rikas su žmona gyvena ramų vedybinį gyvenimą ir paslapčia laukia nuotykių, kurie priverstu juos vėl pajusti gyvenimo skonį, nes žvejoti su šautuvu ar rašyti knygas nėra toks jau jaudinantis nuotykis, kaip vaikytis mumijas. Taip netikėtai, vedimi nuotykių, jie atsiduria Kinijoje, kur visiškai netikėtai sutinka savo mylimą, bet neprižiūrėtą sūnų, kuris pagal tėvelių scenarijų turėtu sunkiai krimsti mokslus visai kitoje pasaulio vietoje. Bet sūnelis pasirodo irgi ne iš kelmo spirtas, vadovauja kasinėjimams ir iš žemės iškasa naują pasaulio atradimą - Kinijos mumiją su visa jo moline armija ir priverčia vėl visą šeimą leistis į mumijos sutramdymo nuotykius. Prie jų prisijungia ir Evelin brolis Džonatonas, kuris jau tapo neatsiejamas trilogijos akcentas. Tikrai liūdėti neteks nei vienam iš šios šaunios ketveriukės, nes mumija čia išdarinėja panašius triukus, kurie neleido nuobodžiauti pirmose dvejose dalyse. Kvapą turėtu užgniaužti specialieji efektai, nuostabūs kompiuteriu sukurti charakteriai ir nesibaigiantys pokštai ar egzotiškai atrodanti Isabella Leong, kuri įneša savito šarmo į filmą.

Robas Coenas nėra naujokas kine, bet ir nepriskiriamas prie labai gerų filmų kūrėjų, iki šiol jis darė veiksmo ir pramoginius filmus, kaip ,,Trigubas iksas“, ,,Superbombonešis: naikinti viską“, ,,Greiti ir įsiutę“. Šį katrą jis prie mumijos vairo tik todėl, kad Somersas (pirmų dviejų dalių režisierius ir kūrėjas) atsisakė režisuoti trečiąjį tęsinį, mat šiuo metu kuria keletą kitų filmu ir ketina prikelti ,,Skorpionų karalius“ antram kvėpavimui.

Filmas tikrai nebūtų toks pažįstamai jaukus, jei jame nevaidintų Brandanas Frazeris, kurio plati šypsena jau tapo ,,Mumijos“ dalių vizitine kortele. Trečioje dalyje gal kas pasiges Rachel Weisz, bet mano nuomone ir be jos čia pakankamai moteriško grožio apsieita. Ją pakeitė taip pat plačiai besišypsanti Maria Bello, kuriai čia teko žmonos ir mamos amplua. Sūnelio vaidmenį atliko Luke Ford, iki šiol nėra pasižymėjęs kokiam nors dideliame filme, užtat jo mylimoji Isabella Long jau senai Kinijoje sukasi kino versle. Imperatorių suvaidinęs Jet Li čia tikrai gerai įsipaišo, nes Li Kinijoje yra didele žvaigždė ir dauguma Azijiečiu mielai suneš pinigus į kino kasas, kad tik pažiūrėtų į jo demonstruojamus kovos menus. Aišku puse filmo jis tik kompiuteriu sugeneruota mumija, bet vis tiek Jetas Li yra Jetas Li.

Žiūrint į patį filmą iš šalies, akį ima erzinti netikras holivudiškas sniegas, kuris net negirgžda, o atrodo kaip manų kruopos. Dar po kurio laiko imi nuobodžiauti dėl siužeto, mat filme apstu per daug nuvalkiotų juokelių, girdėtų jau ne viename filme. Specialieji efektų daug, bet juk ne jie kelia filmo susidomėjimą. ,,Mumija:drakono imperatoriaus kapas“ mūsų tikrai nenustebins kažkokiomis naujovėmis, nes nuotykis identiškas pirmiems dviem tęsiniams: prikelia mumija, o paskiau visaip bando ją nuvyti į kapą. Rekomenduoju filmą žiūrėti tik tiems, kam labai patiko pirmosios dvi dalys ir nori toliau keliauti jau pramintais takais. Šiaip triukšmingas nuotykis leis ramiai kramsnoti spragėsius ir atlaisvinti savo protą nuo sunkių dienos vargų.

Po finalinės scenos mums jau sufleruojama apie ateinančius mumijos tęsinius, kurie turėtu žiūrovus nunešti į visai kitus pasaulio kraštus. Tad išgyvenkime šį nuotyki, jog pasiruoštume naujiems mumijų prisikėlimams.


www.kinas.info



..ir komentaras kitame kino portale:
www.obuolys.lt

Monday, August 11, 2008

The Princess and the Frog ART concept

Nuostabus meninis ,,The Princess and the Frog" filmo konceptas:









Animacinis filmas pasirodys kitais metais.

The blackheart gang



Nuostabi reklama is ,,the blackheart gang" kompanijos,kuria uzsake ,,United Airlines"!
Tikrai verta paziureti ir praturtinti savo vaizduote nuostabiais mano kuriniais - filmu!

,,United Airlines: Sea Orchestra":




NESUSTOK! TOLIAU DAR IDOMIAU!

Ir dar noreciau pristatyti tos pacios kompanijos ,,the blackheart gang" labai nerealu ir panasu i auksciau matyta reklama savo vizualiaja puse animacini filma, kuris pasauly apkeliavo ir susislave labai daug apdovanojimu uz savo koncepcini art direction darba!

,,The Tale of How":




...ir senai jau mano nepristatynejamas making of'as:

,,the making of Tale of How":




As tikiuosi jus pribloske tai, ka pamatyte, nes vaizdai tikrai nerealus:)

History of Computer Animation



Kvieciu jus susipazinti su kompiuterines animacijos Istorija. Nuo ko viskas prasidejo? kaip viskas vystesi? ir kaip kuria siuolaikiniai animatoriai didziausius kino teatru hitus ir geriausias pasaulio reklamas pasitelkdami tik savo ismone ir didziausia XX amziaus isradima - kompiuteri:)


History of Computer Animation - P1:




History of Computer Animation - P2:

Friday, August 8, 2008

Olympics Spot


Visus nuosirdziai sveikinu su didziausia pasaulio sporto svente - Olimpinemis zaidynemis!
Ta proga didziausia gerimu kompanija ,,Coca Cola" pristato nauja reklama, kuri pataiko tiesiai i desimtuka! :)





Coca-Cola "Bird's Nest" Olympic TVC:




... ir senesne reklama,bet ta pacia tema - Olimpines zaidynes!
,,Yao and LeBron Unity Coca-Cola":

Thursday, August 7, 2008

HBC - Field Trip



Si karta darbas tikrai vetras visu Jusu demesio, nes tai siuolaikiska ir smagu! Tai HBC darbas - ,,Field Trip". Paziureti si animacini filma man rekomendavo kolega animatorius Alius. Aciu jam!:)
Cituoju jo zodzius: ,,Devynių asmenų komandos HBC (½ - Bit Cheese) iš Suomijos bendras darbas, su tikslu parodyti ką sugeba.
Komandą sudaro 7 animatoriai/modeliuotojai/teksturuotojai (vienžo 3dešnikai), garsistas ir backgroundų/matte paišytojas.
Man pats didžiausias smagumas, kad kiekvienas narys susimodeliavo savo mašinikę ir paleido drąskytis per dykumą.
Garsistas "D-Fast" gavo limuziaką su priedu, o "korpi" (backgroundininkas) dėl laiko stokos taip ir negavo savo tačkos, bet jį irgi įamžino."

Paziurekite ir Jus:)

,,HBC - Field Trip":



Atkreipete demesi i teksturas ir fonus? Kaip nutapyti!:)

WHEN THE DAY BREAKS



Nauja diena nauji filmai Jums.
Si karta pristatau kanadieciu animacinis filma ,,WHEN THE DAY BREAKS", kuris issiskiria atlikimo technika ir nerealia istorija. Filmas gal ne siu metu, bet vertas ziureti ir siais laikais, ir ateinanti rytoju:)


,,WHEN THE DAY BREAKS":




Geri filmai islieka ilgiau atminty:)

Tuesday, August 5, 2008

Das Rad



Toliau tesiu oskarais opdavanotu ar jiems nominuotu filmu kolekcijos pristatyma Jums:)
Si karta filmas ,,Das Rad", kuris 2003m. buvo nominuotas oskarui kaip geriausias trumpo metrazo animacinis filmas. Ir galiu pasakyti, kad siam apdovanojimui jis net labai veratas buti nominuotas. Tai ne paprasta ar banali istorija. Tai auksto lygio rezisurinis darbas, turintis ir gilia minti, ir originalia istorija, ir net labai gera animacija.
Pridursiu, jog tai "stop motion" animacija, kai fotografuojama realus objektai kadras po kadro.

Paziurekit!:)


,,Das Rad":



Man asmeniskai filmas labai patiko. O kaip tau? Ka tu apie ji manai?:)

Chromeo - Momma's Boy

I mano akyla akirati pakliuvo dar vienas shaunus Stéphane Manel vaizdo klipas! issiskiriantis savo atlikimo technika ir stiliumi.
Vis del to gerai gyventi moderniuju technologiju laikais. Dar geriau kai tas technologijas naudoja pagal paskirti - protingai bei skaniai:)


,,Chromeo - Momma's Boy":



kaip Jums sis klipas?

Autoriaus puslapis:
http://www.callmyagent.fr/

Fujiya & Miyagi Ankle Injuries




Animatorius Jums siulo paziureti nerealu video klipa ,kurio atlikimo technika mane labai nustebino. Tik nuostabiojo zaidimo DOMINO kaladeles ir nieko daugiau. Animatoriai istikro atliko nerealu ir tikrai idomu darba!
Padare klipa kitaip ir del to shaunuoliai! 10 balu!

Paziurekit ir isitikinsite patys:)


,,Fujiya & Miyagi Ankle Injuries":



Nerealu,ar ne taip?

The Madagascar: Escape 2 Africa

Linksmiausia metu animacijos kompanija jau greita gris i didziuosius kino ekranus, kad pralinksmintu mus dar viena karta! Filmo laukti reikes iki Kaledu.
Siam kartui naujas plakatas:


A Christmas Carol and UP poster

Pasirode kitu metu laukiamiausiu animaciniu filmu po nauja nuotrauka.
,,A Christmas Carol" yra filmas, kurio sulauksime 2009 metais per Kaledas. Prie rezisieriaus vairo sedi Robertas Zemeckis, o balsus veikejams paskolino Jim Carrey. Sekantis filmas tai nuostabiuju Pixaru kuriamas ,,UP", turesiantis pasirodyti kitu metu vidury.

,,A Christmas Carol"


,,UP"

Monday, August 4, 2008

Atama Yama - Koji Yamamura



Siandien animatoriaus planuose yra Jus toliau supazindinti tik su pacia geriausia pasaulio animacija. Sia savaite prasideda olimpines zaidynes, tad mano akys nukrypo i azija. O kaip zinia ten animacija labai aukstame lygije. 2002m oskaro apdovanojimams buvo nominuotas labai kitoks filmas kiek augesniai auditorijai. Tai Koji Yamamuros ,,Atama Yama".Filmas ir stiliumi ir pasakojimo maniera yra visiskai kitoks, nei mes iprate matyti Hollywoodiskoje animacijoje.
Pasimegaukite, juk tai gardumynas is tekancios saules salies:)


Atama Yama - Koji Yamamura:




Linksmasis filmo animatorius ir rezisierius:


Sunday, August 3, 2008

Ryan




2005 OSCARS for Best Short Animation!

,,Ryan'' yra tikra istorija apie nuostabu animatoriu Ryan'a Larkin'a, kuris pries 30 metu sukure vienus is itakingiausiu to laikmecio animaciniu filmu. Siame filme mes girdime zymiu animatoriu ir menininku balsus, aptariancius Ryan'o darbus ir gyvenima. Sie balsai kalba per keistus, kitokius ir atsietus nuo kuno, kompiuteriu sukurtus charakterius - kurie susijungia, kad atspindetu filmo kureja, Chris Landreth.

Trukme: 14min

,,Ryan'':




..o istorija apie si nuostabu animatoriu:


THE DANISH POET



Pristatau Jusu akims ir protui ,,The Danish Poet''.
Tai trumpametrazis animacinis filmas, kuris daugiau nei pries metus, labai netiketai, bent jau man, 2007 metais nuskyne oskaro statulele.

Mes galime surasti ivykiu grandine, kuri priveda mus prie savo gimimo? Ar musu egzistavimas tik atsitiktinumas? Mazi daiktai turi reiksme? ,,Danijos poeto'' pasakotojas svarsto situos klausimus.


Trukme: 15min

THE DANISH POET:




Autore su iskiliausiu apdovanojimu:


Saturday, August 2, 2008

Despero nuotykiai

Pasirode nujas ir labai didvyriskas ,,Desperio nuotykiu'' plakatas!



Nezinau kodel, bet manes sitas filmas visai nevilioja.
BET gal pamates pati filma suprasiu, jog klydau:)
Juk ne veltui sakoma, kad apie knyga ne is virselio spresti reikia!

Desperio treileris: