Friday, July 31, 2009

Ledynmetis 3 (recenzija)

Ledynmetis 3
9/10


Juokingiausias vasaros filmas atkeliavo ir į Lietuvą. Būrelis šaunių herojų juokina mus jau trečiąjį kartą. Ir tikrai bus juokinga, nes autoriai pasisėmė išties įdomių idėjų, kurios nėra dar visiškai išsemtos, tad tiek tėveliai, tiek ir jų vaikai džiaugsis ir kvatosis kartu, taip stiprindami abipusius šiltus jausmus.

Mamutui Meniui ir jo širdies draugei Elei greitai gims vaikas (mamučiukas). Sidas bei Diegas užsikrėtę šeimos dvasia taip pat nerimauja, bendrauja ir linksminasi laukdami nepaprasto mažylio. Bet šeima susideda iš labai artimų žmonių, tad Diegas pasijunta nebereikalingas ir ketina iškeliauti savo keliais, kur tikisi rasti savąją šeimą. Sidas irgi norėtų kurti šeimos ratelį, bet niekaip neranda tos vienintelės, su kuria tai galėtų padaryti. Taip nutinka, kad nenuoramai Sidui į rankas pakliūva trys dideli kiaušiniai. Ir jis iškilmingai pasiskelbia būsiantis jų mama. Kiaušiniai nepaprasti, tuo jis įsitikina tada, kai iš jų išsirita trys dideli dinozauriukai, kurie ir užverda visą šią košę. Trijulės tikroji mamytė nelinkusi jais su kažkuo dalintis, ypač su Sidu. Radusi išsiritusius savo vaikus, ji kartu su savimi, į nepaprastą ir užmirštą pasaulio dalį, nusineša ir lengvabūdi nenuoramą Sida, kuris niekaip nepaleidžia ,,savų“ vaikų.

Šaunieji herojai, Menis, Diegas, mamutė Elli, bei du oposumai vyksta į neatrastus ir paslaptingus tolius vaduoti savo mylimo draugužio. Bekeliaudami sutinka ir naująjį personažą - vienaakį Baką, be kurio ši kelionė būtų neįveikiama. Nuotykių tikrai užteks iki pat pabaigos, bus karšta ir tikrai juokinga.

Trečioji dalis technologiškai sudėtingiausia ir labiausiai nudailinta. Kamera ypatingai grakščiai juda, net realiai filmuoti filmai neatrodo taip nuostabiai sustyguoti iki pat smulkmenų. Laisvai duočiau Oskarą šio filmo kameros animatoriui, kuris pradžios Diego ir stirnos sceną nudailino iki neįmanomo. Tobula. Girti galimą ir kitas filmo "detales": personažų ir aplinkos detalumas – šventė akims, o nuostabūs herojų pokalbiai - šventė ausims. Autoriai nepasišiukšlino išleisdami jau trečiąja serijos dalį, nors kaip įprasta kino teatrų serialams: kaip įmanoma labiau prastėti su naujausia dalimi. Taip prieš kelis metus nutiko Šreko kūrėjams, su jų šviežiausia dalimi, kur buvo įrodyta, jog įmanoma iš geros idėjos padaryti visiškai nuobodų filmą. Džiugu, kad "Ledynmečiui" taip neatsitiko, nors antroji dalis tarp pirmosios ir paskutiniosios ir atrodo prasčiausiai, bet Lietuvoje šiam filmui tikrai neįtikėtinai gerai sekasi. Šiuo metu "Ledynmetis 3“ sau patogiai įsitaisęs pačioje pirmoje vietoje, tarp visų laikų daugiausiai uždirbusių filmų. Net Simpsonus aplenkęs, kurie pas mus jau tapę visiška klasika. Karštas tas "Ledynmetis“.

Ką tokio turi šis nuostabus nuotykis, kad traukia ne tik mažuosius, bet ir labai vyresniuosius. Scenarijus? Jis nėra labai originalus, net gal kiek klaidinantis, jog ledynmečio metu gyveno dinozaurai. Personažai? O jie išties šaunūs! Dideli ir maži, šmaikštūs ir visad prajuokinantys. Ką jau kalbėti apie švepluojančio Sido vaikišką naivumą ar naujojo draugo vienaakio Bako „išmintingų“ minčių proveržį. Manau labiausiai žmones vilioja pati animacija. Personažai atrodo tokie gyvi, o jų judesiai sukelia juoką jiems dar net neištarus nei žodžio. Dar yra klasikinis šios serijos personažas – voverė Skratas, kuris visose dalyse entuziastingai vaikosi savo labai vertinamą gilę. Beje, šioje dalyje voverių jau dvigubai daugiau, reiškia ir nuotykiai įvairesni.

Turiu pripažinti, kad Lietuviškas įgarsinimas - išties be priekaištų atliktas. Aktoriai (savo balsais) ,,sužaidžia“ taip nepriekaištingai, jog rodosi, kad veikėjų lūpos juda kaip tik pagal mūsų kalbą. Džiugu, kad Lietuvoje išspaudžiama tokia nepriekaištinga kokybė. Didelis pliusas garso autoriams. Taip ir toliau.

Ekranuose karaliauja meilė, ledinis karštis, užburiantis juokas ir nepailstantys bei atsidavę draugai, keliaujantys dinozaurų pramintais takais.

Treileris:



Rapunzel concept art

Rapunzel concept art


Kitais metais, is Walt Disney", sulauksime nuostabaus animacinio filmo ,,Rapunzel". Po kol kas jūsų dėmesiui koncepciniai piešiniai.






FANTASTIC MR. FOX

From director Wes Anderson (Rushmore, The Royal Tenenbaums) comes FANTASTIC MR. FOX, based on the book by Roald Dahl. Featuring the voices of George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Owen Wilson, and Jason Schwartzman.



Štai ir pasirodė ,,FANTASTIC MR. FOX" treileris.
Tikiuosi istorija bus užkabinanti, nes iš treilerio matyti, kad animacija nėra paties aukščiausio lygio, kaip kad ,,Coraline", tad ne vaizdais, o istorija į žiūrovo širdį :)

Thursday, July 30, 2009

Star Wars: The Clone Wars - Season 2 Teaser Trailer



Praeitais metais kino teatruose pasirodęs ir nesublizgėjęs ,,Žvaigždžių karų" animacinis filmas, tiesiog pavergė visus žiūrovus, kurie įsijungė į kovą prie televizorių ekranų. Pirmąjį sezoną sumušęs žiūrimumo rekordus, George Lucas paruošė mums antrojo sezono pristatymo filmuką, kuris žada būti dar nuožmestis ir vis labiau įtraukiantis. Laukiu su didzžiausiu nekantrumu, nes pirmąjį sezoną tiesiog pasimėgaudamas "suvalgiau". Tokio animacinio serialo, visiems fantastikos megėjams, labai trūko mūsų mažuosiuose ekranuose:)






More info:
http://www.starwars.com/

Wednesday, July 29, 2009

Toy Story Toy Story 2 3D Official Trailer

Trailer for the 3d version f toy story 1 & 2 in preperation for toy story 3 coming to theaters in march of 2010.



Pirmųjų ir antrųju ,,Žaislų istorija" ir ,,Žaislų istorija 2" treileris 3D peržiūroms. Kaip žiniai, prieš kalėdas Piksarai ir Disney žada perleisti iš naujo į kino teatrus šiuos animacinius šedevrus. Kitais metais pasirodys ir naujausia, trečioji dalis.


Tuesday, July 28, 2009

Simon's Cat 'Fly Guy'

A hungry cat resorts to increasingly desperate measures to catch a housefly.



Ir vėl Simonas į pasaulį paleido naują epizodą su katinu. Siūlau pažiūrėti :)




official page:
http://www.simonscat.com/

Monday, July 27, 2009

Coldplay - Strawberry Swing

A trailer of Coldplay's new video, directed by Shynola.



Coldpaly naujausias muzikinis klipas. Nerealu.

Music Clip:



Čia tik treileris, o žemiau pateiktas linkas į pilną versiją.

Trailer:




full video:
http://www.babelgum.com/3022304/coldplay-strawberry-swing.html

Sunday, July 26, 2009

Powerless

This is a short film produced by James Pavitt, Mathew Galley and Satwinder Dhariwal at the University of Hertfordshire.

Kietai suręstas studentiškas filmas.




More:
http://jamessatymat.blogspot.com/

Baman Piderman

Baman and Piderman is the best friends.



Du draugeliai iš kurių neįmanoma nesijuokti. Klasiška!













Creator blog:
http://alexbutera.blogspot.com/

Saturday, July 25, 2009

Wednesday, July 22, 2009

9 - Winged Beast Clip



New extended Winged Beast clip from "9".

Net 5min naujas animacinio filmo "9" treileris.

Tuesday, July 21, 2009

U2 - I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight

Music video for U2's new single "I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight".

Written & Directed by David OReilly
Designed by Jon Klassen

Nuostabus U2 muzikinis klipas, kurį animavo ir režisavo nuostabusis animatorius David OReilly (Esu laaaaaabai didelis jo fanas) ir dizaineris Jon Klassen.

U2 - I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight from David OReilly on Vimeo.

Sunday, July 19, 2009

Mass Animation - Live Music Trailer



Animatoriams iš viso pasaulio buvo suteikta puiki proga prisidėti prie nuostabaus projekto, kuris buvo įgyvendintas internetu. Mass Animation - ,,Live Music".
Buvo pateiktos scenų kadruotės ir kiekvienas norintis padaryti epizodą, galėjo parsisiųsti failą ir jį suanimuoti. Savaitės gale buvo išrenkamas griausiai suanimavęs sceną autorius ir gaudavęs 500$ atlygį, o animacija panaudota filme. Buvau ir aš susigundęs šiuo projektu, bet kažkaip neatradau tam daugiau laiko.. Na bet turime tai, ka turime. Turiu omeny po kol kas tik treileris, bet vis šis tas :) Pačio filmo premiera numatyta su animaciniu filmu ,,Planet 51". Laukiam.
Animacinis filmas bus trumpametražsi:)



Maestro

Five minutes before his big performance, the Maestro and his persistent mechanical assistant are in preparation mode. As the clock ticks, life at the top is not all it seems. The multi award-winning Maestro blends an operatic aria with CG animation.



Oskarui nominuotas ir dar galybe apdovanojimų susišlavęs animacinis filmas ,,Maestro".

The Terrible Thing of Alpha 9!

Animacinis filmas, kuris rodomas visur ir žiūrimas visų. Tikrai geras. Klasikinė animacija ir neįprasta istorija.






Jake Armstrong’s blog:
http://jakehatesyou.blogspot.com/

Saturday, July 18, 2009

House of Cats

An animated short to promote Swarovski's crystal line by Mr. Court Productions.



Svarovskio kristalai sukūrė specialią kačių seriją, tad nusprendė reklamai panaudoti animaciją. Katės katės, daug spindinčių kačių:)

House of Cats from Courtland Lomax on Vimeo.




http://www.swarovski.com/

Friday, July 17, 2009

The Fantastic Mr. Fox

Two pictures from ,,The Fantastic Mr.Fox".
The Fantastic Mr.Fox coming to theaters on Nowember 13.

Pasirodė porą naujų nuotraukų iš greitai pasirodysiančio animacinio filmo ,,The Fantastic Mr.Fox".

Thursday, July 16, 2009

Badly Drawn Roy

The film is set in a working class suburb of Dublin. Roy, Ireland's only animated character was born into an ordinary 'live action' family. This fly on the wall documentary film allows exclusive access into Roy's life where we learn of the prejudices he must overcome on a daily basis.



Kitoks! Nepaprastas! Įkvėpiantis!
Filmas apie animacinį personažą, kuris gyvena tarp mūsų!
Mane asmeniškai labai sužavėjo :)




Wednesday, July 15, 2009

DESPICABLE ME

First trailer for Universal's ,,DESPICABLE ME".
The film opens July 9, 2010.

Universal studija pristatė kitais metais pasirodysiančio animacininio filmo ,,DESPICABLE ME" treilerį. Iš pirmo žvilgsnio kažko stebuklingo nematyti:)



Official site:
http://www.despicable.me/

Cloudy With a Chance of Meatballs' EXCLUSIVE CLIP

This is a exclusive clip from the upcaming movie 'Cloudy With a Chance of Meatballs' .



Išskirtinis klipas iš animacinio filmo ,,Cloudy With a Chance of Meatballs".


Monday, July 13, 2009

Virgile

Virgile is very shy guy who's trying to date a charming girl by turning himself into funny and manly characters.

Just one year after achieving successfully school with student movies "Gary" & "Yankee Gal", they are proud to present their new short film made in Paris at Wizz Design.



Žioplas vyrukas, kuris kaip išmanydamas stengiasi tapkie "kietaku".
Supinfocom studentai sukurę nuostabius filmus "Gary" & "Yankee Gal", po studijų toliau kuria nuostabius filmus.

Virgile from Flying V on Vimeo.

Shell "Performance: V Power"

Akvareliškai nuostabiai nuspalvinta reklama.


Shell "Performance: V Power" from Stardust Studios on Vimeo.

Saturday, July 11, 2009

He's Barack Obama

Its a bird! Its a plane! No, he's Barack Obama and hes come to save the day! JibJab puts the rock in Barack with a new, over-the-top satire that debuted in front of the President himself this Friday at the Radio & Television Correspondents Dinner!



Jis Supermenas iš Amerikos :D



More:
http://blog.jibjab.com/

Friday, July 10, 2009

Pixar : Cars – Tokyo Mater

Pixar : Cars – Tokyo Mater

Piksarų trumpametražis filmas ,,Cars – Tokyo Mater". Greiti ir įsiūtę vaikams ir suaugusiems :)

LoveSport: Basketball

New animation film from studioAKA :)
Minimalistinis, bet užtad koks sudominantis STUDIOAKA darbas!

vice versa

3D CG animated film. a debate feuds between twins that have a different take on their environment.

This project was completed during my free time from teaching at SCAD and was produced with a small portable computer. It is an exploration in narrative, discourse as well as the CG medium.

Animacinis filmas, kuris paperka žiūrovą jau vien dėl to, jog jo viduje slepiasi gili mintis. Ir vizualiai filmas išspręstas kiek kitaip nei mes įpratę matyti :)

vice versa from jacques khouri on Vimeo.

Thursday, July 9, 2009

Marin

Animated short film directed by Alexandre BERNARD, Pierre PAGES and Damien LAURENT.
Made in Supinfocom Arles (France ) in 2007



Dar vienas genialus stebuklas iš Supinfocom animacijos mokyklos. Šį kartą, tai 2007 m animacinis filmas, bet tik dabar pasirodęs internete. ,,Marin" nudailintas iki tiek, kiek tik užmato akis. Istorija paprasta atrodo tik iš pirmo žvilgsnio. Bet labiausiai žiūrovas paperkamas vizualiniais sprendimais. Tikrai nepaprasta. Žiūrim :)


Marin from Marin ShortFILM on Vimeo.


More info:
http://d4ms.free.fr/marin-lefilm/index.html

MAD009 Opening Title Sequence

One of the best title in the world :D
"Traditionaly, the credit sequence is always (too) serious. We wanted something different. Something 'light' and funny. We tried to take a characteristic from each speaker/company to create a set of unique 'strange beings'."

Tokių titrų man asmeniškai dar neteko matyti. Labai pakeliantys nuotaiką.


MAD009 Opening Title Sequence from BaseMOTION on Vimeo.

Wednesday, July 8, 2009

ALARM

I' m Moo-hyun Jang, a director of independent Animation team, MESAI. Let me introduce the second short animation film, ALARM. More info & Download movie : www.mesai.co.kr

Labai kokybiškas ir ypatingai jausmus perteikiantis animacinis filmas ,,ALARM". Rekomenduoju pažiūrėti. Retai pasitaiko tokia kokybiška animacija:)


New "9" poster

Dar vienas labai laukiamo animacinio filmo "9" plakatas.


RWE Energy: Giant.

It can be so easy to make big things happen. When you're a giant.



Labai lengva būtų daryti didelius gerus darbus jei būtum milžinas.

International A Christmas Carol Poster

International ,,A Christmas Carol" Poster
Naujusias tarptautinis Disnėjaus artėjančio filmo ,,A Christmas Carol" plakatas.