Thursday, December 29, 2011

Glückskette


Short Animation clip for Swiss Solidarity / Glückskette.

Labai animaciškas!




Swiss Solidarity is a foundation that raises funds for humanitarian relief projects and works with the SRG SSR and Swiss relief organizations to this end. Swiss Solidarity is thus able to benefit from the specific support of the public radio and television services. It also collaborates with the private media. Work in the field is carried out by experienced Swiss relief organizations according to precise stipulations. Swiss Solidarity is currently working with 31 aid organizations.

Wednesday, December 28, 2011

Hedgehog in the Fog - Yuri Norstein (1975)

Hedgehog in the Fog - Yuri Norstein (1975)

Truputis nemirštančios klasikos:)

Friday, December 23, 2011

2011, Buh-Bye! JibJab

From Charlie Sheen's #winning tweets to the debt ceiling crisis and global protests, it seems the whole world went nuts in 2011. Join us as we reminisce about the most notorious moments of the year in our 7th annual year in review... this time sung by a popsicle stick puppet choir!

Kaip ir kiekvienais metais, tiksliau metų gale, taip ir šiais, JibJab išleido animacinę metų apžvalgą!

Wednesday, December 21, 2011

Pasaka apie tai kaip vilkas duonos prašė

Animation film from Lithuanian animator Kazimieras Inčirauskas.

Lietuvoje nedaug filmų sukuriama, tad su dideliu džiaugsmu pristatau mūsų tautiečio Kazimiero Inčirausko animacinį filmą "Pasaka apie tai kaip vilkas duonos prašė".



http://www.facebook.com/profile.php?id=100000030040419

Monday, December 19, 2011

MTV - SEX IS NO ACCIDENT

By showing absurd situations ending in intercourse this serie of print ads for MTV prove that sex is indeed never an accident and that there is no excuse for not using a condom.

Šmaikščiai pažvelgta į aktualią tema. MTV siūlo atsakingai mėgautis malonumais!





Sunday, December 18, 2011

Count Skylarkin & Harvey K-Tel: Dub of a Preacherman

When their career was put on hiatus after THAT incident on the Terry Spandex Show in 1964 many people thought that was the end of Musty Springwatch and The Skylarkalites. But after some very persistant coaxing from Count Skylarkin and the mysterious Harvey K-Tel the original line-up have reformed and started touring again. Once playing to packed-out stadiums, they are now reduced to performing in dodgy back-alley clubs... but with a surefire hit like Dub of a Preacherman they are bound to hit the bigtime again.

Žaismingai nuteikiantis animaciškai puikėliausiškas muzikinis klipas!



"Homeless" by vjsuave

Great MTV TV ident!

Eksperimentinė animacija ir puikus pateikimas. Vertas dėmesio MTV projektas.



Making of:



More: http://www.vjsuave.com/

Saturday, December 17, 2011

Singing Christmas Hedgehogs


Pick your hedgehog! New film from http://birdboxstudio.com/
Created by Ant Blades

Labai labai labai labai labai rekomenduoju pasižiūrėti. Tikrai pralinksmins ir nuteiks Kalėdoms:)




See more funny films at
http://birdboxstudio.com/

KALĖDŲ SENELIO SLAPTOJI TARNYBA recenzija


9/10


Jeigu šią žiemą yra filmas, kuris giliai įstrigtų į širdį tiek mažam, tiek ir dideliam, tai būtų būtent ,,Kalėdų senelio slaptoji tarnyba”. Teigiamas, šiltas ir visomis prasmėmis rekomenduotinas, ypač vaikams, kuriems iškyla klausimas, kaip Kalėdų seneliui pavyksta išdalinti beveik du milijardus dovanų per vieną naktį. 


Kalėdų Senelio darbas perduodamas iš kartos į kartą. Vyresniuosius keičia jaunesnieji. Kartu su technologijų tobulėjimu moderniajame pasaulyje, Senelio darbo specifika irgi kiek pasikeičia.  Vyresnysis sūnus, apsirūpinęs visa įmanoma technika, ir su 1,6 milijono treniruotų elfų, sugeba ne tik pristatyti visas dovanas, bet jas laiku ir pagaminti, ir suvynioti. Dovanų pristatymui skirtas laikas yra minimaliai mažas – vos 18 sekundžių kiekvienam miestui. Per vienas Kalėdų išvakares Senelis ir jo vyresnysis sūnus bei daugiau nei milijonas elfų susiruošia išdalinti dovanas kiekvienam vaikui ir suaugusiajam. Viskas atrodytų pavyksta nepriekaištingai, bet netikėtai šioje didelėje operacijoje įsivelia mažytė klaida – viena mergaitė,  parašiusi Kalėdų seneliui nuoširdžiausią laišką, ima ir negauna dovanos. Jaunesnysis Senelio sūnus Albertas, kuris yra visiškai nuvertintas ir dirba pasodintas žemiausiose pareigose – skaityti vaikų laiškus ir sužinoti ko tiksliai kiekvienas vaikas nori, nesugeba suprasti kaip tokia atrodytu maža klaida galėjo įsivelti ir kodėl niekas jos net nesiruošia spręsti. Apimtas liūdesio jis pats imasi veiksmų spręsti susidariusiai problemai ir pats sau pažada asmeniškai pristatyti dovaną mergaitei. Prie jo prisijungia ir seniausias giminės Senelis, kuris nesinaudoja visomis moderniomis priemonėmis, o tiesiog pasikinko jau seniai tvarte nieko nebeveikiančius elnius. Prasideda tikrasis ir magiškasis nuotykis, kurio metu kelionė nusidriekia per Afriką, Meksiką, Ameriką ir visą Europą. Laiko lieka visai nedaug, tad Albertas su Seneliu skuba kaip išmanydami į nuotykį, kuris vertas Kalėdinio stebuklo!


Apie šį filmą išgirdau dar viešėdamas didžiausiame pasaulyje animacinių filmų festivalyje  „Annecy“, tuo metu buvo pristatyta kelių minučių ištrauka (ne iki galo nušlifuota, toks visiškai eskizinis variantas) ir autorių komentarai su charakterių dizainais ir pačiu filmo stiliumi. Prisipažinsiu, kad tuo metu dar nejutau, kokį stebuklą ketinama išleisti į ekranus, nors vaizdas ir buvo daug žadantis, o autoriai ypatingai gyrė puikiai parašytą scenarijų. Tuo galėjau įsitikinti nuėjęs į kino teatrą. Kalėdų stebuklas puikiai perteiktas filme.


Studija sukūrusi šį  animacinį filmą yra europietiškos kilmės – „Aardman“. Tai puikiai pažįstama studija animacija besidomintiems žmonėms. Viena iš geriausių ir daugiausiai nuveikusių Europoje animacijos srityje.  Juk tai jie mums pristatė plastilininius šedevrus „Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas“ bei „Viščiukų maištas“, o galiausiai ir 3D animacinį filmą „Srovės nublokšti“. Dar daugiau animacijos ji yra prikurusi reklamos srity ir trumpo metražo animaciniuose filmuose. Ši studija neturi konkurentų kai imama kalbėti apie plastilininę animaciją. Studija pastaruoju metu dirba išties daug ir jau kitais metais pristatys naujausią savo plastilininį animacinį pilno metražo filmą „Piratai“. 
Prie ,,Kalėdų senelio slaptoji tarnyba” kūrimo prisidėjo ir animatoriai iš „Sony animation“ studijos. Tikriausiai nėra paslaptis,  kad mėlyniausio animacinio filmo šiais metais  „Smurfai“ autoriai yra būtent jie. Gerai kai susitinka du profesionalai vienoje vietoje, dar geriau, kad jie ir puikų scenarijų turi!


Pasižiūrėjęs šį filmą, tik po kurio laiko supratau, jog jis buvo įgarsintas lietuviškai. Šiame filme toks nepriekaištingas dubliažas, jog rodosi, kad tekstai parašyti būtent mūsų kalba. Neturiu nei vieno priekaišto gerai dirbantiems Lietuvos aktoriams, kurie taip tinkamai paskolino savo balsus. Lietuviškai veikėjus prakalbino šie aktoriai: Tadas Montrimas, Remigijus Sabulis, Daumantas Ciunis, Jonas Šarkus, Vaidotas Martinaitis, Indrė Patkauskaitė, Rasa Samuolytė, Giedrius Arbačiauskas, Džiugas Siaurusaitis, Agnė Šataitė ir kt.


Ypatingai rekomenduoju  šį filmą vaikams ir jų tėveliams. Vaikams nebekils klausimų apie tai, kaip Kalėdų senelis išdalina tiek daug dovanų, o tėveliai galės pajusti tikrą švenčių dvasią ir pasijuokti iš išties smagių vietų, o jų filme tikrai daug yra. Kiekvienas pasižiūrėjęs supras, kad Kalėdų seneliui kiekvienas vaikas yra svarbus ir savo misiją – išdalinti dovanas kiekvienam, nepaliekant nei vieno, jis atlieka nepriekaištingai. 



Filmo treileris:



Daugiau: http://www.kinas.info/page.php?review=9131;521

Friday, December 16, 2011

The man who had never been to the cinem

"The man who had never been to the cinema" for Telecine's "Go to the Cinema" Campaign.

Nuostabiai fantastiškai puiki agitacinė reklama!



More: http://www.beeldmotion.com/#2316592/V-ao-Cinema

Thursday, December 15, 2011

The Lorax - Official Look Inside Featurette

Plot: A 12-year-old boy searches for the one thing that will enable him to win the affection of the girl of his dreams. To find it he must discover the story of the Lorax, the grumpy yet charming creature who fights to protect his world.

Dar daugiau apie filmą "The Lorax"su kūrėjų komentarais!


Release Date: 2 March 2012
Genre: Animation
Cast: Zac Efron, Danny DeVito, Ed Helms
Directors:
Writer: Ken Daurio, Dr. Seuss
Studio: Universal Pictures

Wednesday, December 14, 2011

Winner World Gold Award - "In Sickness" - The Animation School

This Short Film Animation Project has been created by students of The Animation School to gain vital work experience. They study more about scripting, on-set production which includes post production where such skills as editing, sound recording, special effects creation and compositing are learnt.

The New York Festivals International Television & Film Awards has rewarded graduates of The Animation School the 2011 GOLD WORLD MEDAL, recognising their entry "In Sickness" as the world's best in the Short Animation Film category.

New York'o filmų festivalis šį filmą pripažino pačiu geriausiu 2011m sukurtu trumpo metražo animaciniu filmu pasauly!


ANIMATORS: Ian Van Heerden, Benito Kok, Johan Combrink, Chris Eloff, Peter Backeberg.

Tuesday, December 13, 2011

MonkeyMoon!

A monkey is carelessly enjoying his banana in the jungle when he suddenly gets captured and thrown into space.

Trumpas ir sakyčiau labai animaciškas!


Created by:
Eric Villeneuve,
Antoine Rouleau,
Emmanuel Gatera

Software used:
Autodesk Softimage 2011 SP1
Adobe Photoshop CS3
Adobe After Effects CS3
The Foundry - Nuke

PROTEIGON

Animated short film. Directed at partizan during a two month intership.

Eksperimentinė stop-motion animacija! Labai rekomenduoju pasižiūrėti.

Monday, December 12, 2011

TOPO GLASSATO AL CIOCCOLATO

Great short from MILKYEYES.


Neeilinė animacija ir jos pateikimas!

Linksmosios pėdutės 2 recenzija


5/10

Prieš kelis metus Džordžas Mileris (rež. George Miller) mums pristatė animacinį filmą „Linksmosios pėdutės“, kuris netikėtai triumfavo oskarų ceremonijos metu, nušluostęs nosis tiek „Ratams“ (orig. „Cars“), tiek ir „Namas monstras“ ( orig. „Monster House“). Tad nieko nuostabaus, kad į didžiuosius ekranus pingvinai sugrįžta su dar daugiau šokių ir dainų.


Pati istorija paprasta kaip du kart du, nors autoriai ir stengiasi pabrėžti globalias problemas, bet jos nublanksta prieš nieko naujo nepasakantį filmo scenarijų. Kartais sėdint filme darosi išties nuobodu, nes pati istorija tarsi jau kažkur matyta ar tiesiog tęsianti tas pačias pingvinų problemas, kurios mus nelabai ir paliečia. Mums tik lieka stebėti kuo viskas baigsis, o Holivudiniuose filmuose ir taip aiški pabaiga.


Dainuojantys pingvinai pasineria į naują nuotyki, kurio centre mums jau puikiai pažįstami pingvinai iš pirmosios dalies. Pingvinas Niurzga turi sūnų Eriką, kuriam nelabai sekasi šokti, kaip kad jo tėčiui – nuostabiai įsitvirtinusiam šokio technikoje tarp dainuojančių pingvinų. Tėtis visaip bando paskatinti Eriką šokti, bet šiam visiškai nesiseka. Neapsikentęs tėvo priekaištų, jis su keliais jaunais pingvinais pabėga iš bendruomenės ir nukeliauja pas atokiau gyvenančius pingvinus. Ten sutinka ypatingų „galių“ turintį pingviną, kuris neįtikėtina, bet moka skraidyti. Erikas užsidega šiuo nepaprastu “talentu“. Supranta, kad viskas įmanoma, reikia tik labai norėti ir tikėti tuo, tad užsigeidžia taip pat išmokti skraidyti. Netikėtai paliktą pingvinų bendruomenę ištinka didelė nelaimė – didžiulis ledo luitas atitveria pingvinus nuo maisto šaltinio, taip pasmerkdamas juos pražūčiai ir įkalindamas didžiulėje įlankoje. Tėčiui Niurzgai ir sūnui Erikui tenka susitaikyti ir suvienyti abi pingvinų bendruomenes bei pasišvęsti bendram tikslui – išgelbėti visus nuo pražūties. Prie bendro tikslo prisijungia ir mažyčiai kriliai, ir didieji jūrų liūtai.


Džordžas Mileris mums puikiai pažįstamas iš tokių filmų kaip „Pašėlęs Maxas“, išgarsinęs Melą Gibsoną, „Mažylis mieste“ su nuotaikingu ir atvira dūšia paršeliu, „Prieblandos zona“ mistinio trilerio ir juodo humoro „Ystviko raganos“. Tai yra Australijos kino pramonės pažiba, puikiai įsitvirtinusi magiškajame Holivude. Režisierius taip pat režisavo ir pirmąją „linksmosios pėdutės“ dalį, už kurią gavo Oskarą kaip režisierius.


Pasižiūrėjus filmą rodosi taip ir nesupranti kam kurti antrąją dalį jei nieko naujo nepasakai. Aišku Oskaro statulėlė atvėrė finansines duris daryti tęsiniui, bet prasėdėjus kine beveik pusantros valandos išlieka galvoje tik porą dalykų: nuostabiai puikiai pateikti naujieji herojai Kriliai ir pabaigos titruose esantis 3D efektas (žiūrinti filmą 3D formatu) su muilo burbulais. Aš mielai rinkčiausi žiūrėti ne dar vieną istoriją apie pingvinus, o naująją apie krilius, kurie fantastiškai puikūs ir tinka čia taip, kaip voverė Skratas ledynmečio epopėjoje. Gal kūrėjai dar pagalvos apie tuos krilius ir išleis atskirą filmą, kaip kad „Šreko“ kūrėjai išleido „Batuotą katiną“.


Pats animacinis nuotykis pateiktas stulbinančia foto realia animacija. Visiškai neišeina atskirti realai filmuoto kadro ir filme suanimuoto. Smagu, kad technologijoms tobulėjant animatoriai irgi neatsilieka ir suteikia tikrą skanėstą akims. Tikriausiai vien dėl to ir verta pasižiūrėti šį filmą.


Filmas nėra labai vaikiškas, kelios vietos išties priverčia net ir vyresnį žiūrovą sunerimti. Rekomenduočiau šį pingvininį nuotyki pasižiūrėti nuostabaus 3D kino mylėtojams ir tiems kam labai labai labai patiko pirmoji dalis ir negali gyventi be dainuojančių pingvinų.

Filmo treileris:



Sunday, December 11, 2011

FedEx Ad: Enchanted Forest

A shipping giant befriends a forest -- thanks to sustainability solutions from FedEx, including more electric trucks, more recycled shipping materials and a growing number of lower-emission planes. Learn more at fedex.com/earthsmart

Tarsi iš pasakos nužengusi FedEx reklama.

12 Drawings a Day - 12 Dessins par Jour

"Denis Chapon has been animating twelve drawings a day—everyday—for the past four years. The resulting stream of conscious short feels like an animated journal, bursting with creative concepts and happy accidents. The drawings were all done in pen."

Įsivaizduokite filmą (animacinį), kuris buvo piešiamas po 12 piešinių per dieną, ištisus keturis metus.

2011 Holiday Giving with Fred

This holiday season, give something that means something.

Animacija šioje reklamoje yra kaip vyšnia ant torto :)

Saturday, December 10, 2011

Madagascar 3 - Official Trailer (HD)

"Madagascar 3: Europe's Most Wanted" - Official Trailer
Alex the Lion, Marty the Zebra, Melman the Giraffe and Gloria the Hippo join a traveling circus in an effort to get back home to New York.

"Madagaskaras 3" jau turi treilerį. Vaizdas daug žadantis:) Siūlau patiems įsitikinti!


Director: Eric Darnell
Writer: Noah Baumbach (screenplay)
Stars: Ben Stiller, Jada Pinkett Smith and Chris Rock