Tuesday, August 12, 2008

Mumija: drakono imperatoriaus kapas (recenzija)


Mumija: drakono imperatoriaus kapas

6/10


Išvydau ne visai tai, ko tikėjausi. Geriau jau butu "Mumijos" neprikėlę, o pinigus susišlavę iš kokio nors originalaus filmo, kuris mus kažkuo nustebintų, o ne rodytu vis ta patį. Buvo Mumija, buvo ir jos sugrįžimas, bet kam reikėjo ją dar karta prikelti? Kinijos mumija baisesne? Niekuo ji nepribloškia: nuotykiai tie patys, juokeliai kartojasi, o Brandenas Frazeris lygiai taip pat gauna į kailį nuo įsiutusios molinės mumijos.

Rikas su žmona gyvena ramų vedybinį gyvenimą ir paslapčia laukia nuotykių, kurie priverstu juos vėl pajusti gyvenimo skonį, nes žvejoti su šautuvu ar rašyti knygas nėra toks jau jaudinantis nuotykis, kaip vaikytis mumijas. Taip netikėtai, vedimi nuotykių, jie atsiduria Kinijoje, kur visiškai netikėtai sutinka savo mylimą, bet neprižiūrėtą sūnų, kuris pagal tėvelių scenarijų turėtu sunkiai krimsti mokslus visai kitoje pasaulio vietoje. Bet sūnelis pasirodo irgi ne iš kelmo spirtas, vadovauja kasinėjimams ir iš žemės iškasa naują pasaulio atradimą - Kinijos mumiją su visa jo moline armija ir priverčia vėl visą šeimą leistis į mumijos sutramdymo nuotykius. Prie jų prisijungia ir Evelin brolis Džonatonas, kuris jau tapo neatsiejamas trilogijos akcentas. Tikrai liūdėti neteks nei vienam iš šios šaunios ketveriukės, nes mumija čia išdarinėja panašius triukus, kurie neleido nuobodžiauti pirmose dvejose dalyse. Kvapą turėtu užgniaužti specialieji efektai, nuostabūs kompiuteriu sukurti charakteriai ir nesibaigiantys pokštai ar egzotiškai atrodanti Isabella Leong, kuri įneša savito šarmo į filmą.

Robas Coenas nėra naujokas kine, bet ir nepriskiriamas prie labai gerų filmų kūrėjų, iki šiol jis darė veiksmo ir pramoginius filmus, kaip ,,Trigubas iksas“, ,,Superbombonešis: naikinti viską“, ,,Greiti ir įsiutę“. Šį katrą jis prie mumijos vairo tik todėl, kad Somersas (pirmų dviejų dalių režisierius ir kūrėjas) atsisakė režisuoti trečiąjį tęsinį, mat šiuo metu kuria keletą kitų filmu ir ketina prikelti ,,Skorpionų karalius“ antram kvėpavimui.

Filmas tikrai nebūtų toks pažįstamai jaukus, jei jame nevaidintų Brandanas Frazeris, kurio plati šypsena jau tapo ,,Mumijos“ dalių vizitine kortele. Trečioje dalyje gal kas pasiges Rachel Weisz, bet mano nuomone ir be jos čia pakankamai moteriško grožio apsieita. Ją pakeitė taip pat plačiai besišypsanti Maria Bello, kuriai čia teko žmonos ir mamos amplua. Sūnelio vaidmenį atliko Luke Ford, iki šiol nėra pasižymėjęs kokiam nors dideliame filme, užtat jo mylimoji Isabella Long jau senai Kinijoje sukasi kino versle. Imperatorių suvaidinęs Jet Li čia tikrai gerai įsipaišo, nes Li Kinijoje yra didele žvaigždė ir dauguma Azijiečiu mielai suneš pinigus į kino kasas, kad tik pažiūrėtų į jo demonstruojamus kovos menus. Aišku puse filmo jis tik kompiuteriu sugeneruota mumija, bet vis tiek Jetas Li yra Jetas Li.

Žiūrint į patį filmą iš šalies, akį ima erzinti netikras holivudiškas sniegas, kuris net negirgžda, o atrodo kaip manų kruopos. Dar po kurio laiko imi nuobodžiauti dėl siužeto, mat filme apstu per daug nuvalkiotų juokelių, girdėtų jau ne viename filme. Specialieji efektų daug, bet juk ne jie kelia filmo susidomėjimą. ,,Mumija:drakono imperatoriaus kapas“ mūsų tikrai nenustebins kažkokiomis naujovėmis, nes nuotykis identiškas pirmiems dviem tęsiniams: prikelia mumija, o paskiau visaip bando ją nuvyti į kapą. Rekomenduoju filmą žiūrėti tik tiems, kam labai patiko pirmosios dvi dalys ir nori toliau keliauti jau pramintais takais. Šiaip triukšmingas nuotykis leis ramiai kramsnoti spragėsius ir atlaisvinti savo protą nuo sunkių dienos vargų.

Po finalinės scenos mums jau sufleruojama apie ateinančius mumijos tęsinius, kurie turėtu žiūrovus nunešti į visai kitus pasaulio kraštus. Tad išgyvenkime šį nuotyki, jog pasiruoštume naujiems mumijų prisikėlimams.


www.kinas.info



..ir komentaras kitame kino portale:
www.obuolys.lt

4 comments:

Unknown said...

graziai aprasei:)KAI KURIUOSE VIETOSE NET JUOKAS PAIMA:DDDDDD

Meinardas said...

Kodel paima juokas?:) keista, rasiau tai rimtai:DDDDDD

Unknown said...

tu niekados nepamirsti humoro jausmo:DDD

Meinardas said...

Aciu labai:)