Tuesday, April 7, 2009

Boltas (recenzija)

Nauja mano animacinė recenzija.



Boltas
8/10

Disnėjus grįžta į ekranus su nauju trenksmu, kuris tikrai džiugina ir priverčia susimastyti. Tai komedija, nuotykis, pamokanti istorija, ir tikiu, jog tikrai patiks tiek vaikams, tiek ir tėveliams, nes šis galingas „užtaisas“ suteikia ne tik gerą nuotaiką, bet ir neišdildomą įspūdį.

Boltas - super šuo, didžiulė kino žvaigždė. Neįtikėtina, bet šis žavingas šuo net nenutuokia tokiu esantis, tad džiaugiasi galėdamas kas kartą išgelbėti savo geriausią draugę Penę nuo pikčiausio ir grėsmingo judviejų priešo - daktaro Kolinos. Šaunusis Boltas patiria drąsius žygdarbius ir sugeba atlikti neįtikėtinų galių reikalaujančius triukus, tad pasaulis džiūgauja ir laukia vis naujesnės serijos. Bet ilgai taip tęstis negalėjo, serialas tapo vienodas, pakankamai nuspėjamas, teko kai ką koreguoti. Toks poelgis įvėlė virtinę nesusipratimų, kurių dėka Boltas atsiduria New Yorke. Pasimetęs ir sunkiai suvokiantis kur randasi, jis puola ieškoti savo geriausios draugės Penės, bet sutinka katę Mitens. Abu keliauja link namų, į žavingą ir stebuklus išpildantį Holivudą. Pakeliui sutinka dar ir nepaprastą žiurkėną Rino, didžiausią Bolto gerbėją ir nepaprastą nutrūktgalvį.

Boltas keliaus tol, kol supras, jog super galios yra ne tai kas tave puošia iš išorės, bet tai, ką pats turi viduje, tereikia tuo tikėti ir mokėti laiku ir vietoje pasinaudoti. Prasideda nuostabūs nuotykiai ir nauji potyriai ne tik personažams, bet ir kino žiūrovui.

Istorija gal ir nėra labai nauja, panašią jau teko matyti 1998 metų vaidybiniame (rež. Pėterio Weiro) filme ,,Trumeno šou“, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko nuostabusis Džimas Keris. Tai buvo kiek augesnei auditorijai skirtas filmas, o ši animacinė komedija nėra nuobodus nei vaikams, nei suaugusiems. Visi galės džiūgauti, liūdėti ir jaudintis su savo naujaisiais ekrano personažais, o ypač su nepakartojamu žiurkėnu Rino. Šis negali nustovėti vietoje nei akimirkos. Labai įsimintinas personažas. Tad su filmo DVD bus pridėtas ir atskiras trumpas animacinis filmas apie šį žiurkėną. Mačiau ir tikrai neblogas.

Walt Disney studija pasitelkus į pagalba režisierius Byron‘ą Howard‘ą ir Chris‘ą Williams‘ą, kurie nusimano ką daro ir yra ne tik režisieriai, bet ir animatoriai bei meno direktoriai, tad ,,Boltui“ neleidžia pasiklysti tarp daugelio animacinių filmų, o kaip tik suteikia šansą nardyti pačiame nuostabių filmų paviršiuje, nes kokybe ypač jaučiasi. Charakteriai išdirbi ir pakankamai atskleisti, net trumpi epizodai leidžia sužinoti kas per vienas tas personažas ir ką jis nori pasakyt. Šio filmo kokybė priklauso ir nuo to, kad Disney pradėjus bendradarbiauti su Pixar‘ais pakilo ir jų filmų lygis, nes paskutinis ,,Disney Animation“ darbas ,,Susipažinkime su Robinsonais“ (,,Meet the Robinsons“) nė iš tolo neprilygsta šiam nudailintam iki tobulybės „saldainiukui“, kurį akys tiesiog valgyte „suvalgo“.

Boltas tikrai nuostabus, gal labai dideliu originalumu nepasižymi, bet tikrai priklauso filmams, kuriuos jei galima pažiūrėti, tai verčiau nemąstant ir žiūrėt. Galima net ir 3D formatu! 3D kinas Lietuvoje yra naujovė, kurią vertėtų išbandyti, jau vien dėl kitokio pojūčio, o po to nuspręsti kuris filmų žiūrėjimo variantas priimtinesnis – klasikinis ar 3D.

Jis linksmas, jis pamokantis ir ten vaidina super šuo! Aš renkuosi Boltą ir laukiu sekančių tokių smagių nuotykių didžiajame ekrane.





www.kinas.info

1 comment:

Unknown said...

jeeeeeeeeeeeee:) graziai aprasei:)