Wednesday, February 3, 2010

Nominees for the Oscars 2010 ANIMATION (update)


Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, ateina diena kai pasaulis sulaikęs kvapą laukiau metų apdovanojimų - Oskarų. Šiemet tai bus kovo 7d. Vakar (vasario 2d.) buvo paskelbti pretendentai į šį garbingą apdovanojimą. Šiemet dėl geriausiojo vardo varžysis ne trys filmai (kaip kad būdavo anksčiau), o net penki. Į geriausiųjų gretas peteko labai platus skirtingos animacijos variantai: klasikinė animacija, stop-motion ir 3d. Kaip bebūtų keistą, šiame skaitmeninio amžiaus laikais (turiu omeny, kad šiais laikais karaliauja vien 3d animacija) net keturi filmai (iš penkių) yra ne 3d. Du klasikinės animacijos - ,,The Princess & The Frog" ir ,,The Secret Of Kells", bei du stop-motion - ,,Coraline" ir ,,Fantastic Mr. Fox". "Skaitmeninei" kategorijai priskiriamas daugiausiai apdovanojimų bei teigiamų recenzijų favoritas, šviežiausias PIXAR'ų darbas -,,Aukštyn" (,,Up"). Beje, ,,Aukštyn" nominuotas dar keturiose kategorijose bei vienoje iš garbingiausių - geriausiam metų filmui. Iš šių penkių filmų, realiausi kandidatai iškovoti oskarą yra du - ,Up" bei ,,Fantastic Mr. Fox", kuriam kritikai taip pat negaili gerų žodžių, o ir opats nenusivyliau pamatęs:) Didžiausia staigmena šiame penketuke - Airių animacinis filmas ,,The Secret Of Kells". Esu labai patenkinštas ir džiaugiuosi, kad į penketuką pateko ir Europietiškas darbas.




Animation film:
Coraline,
Fantastic Mr. Fox (including nominee for Original Score),
The Princess & The Frog(including nominee for two Original Song),
The Secret Of Kells,
Up (including nominee for the Best pictures, Original Screenplay, Original Score and Sound Editing).

Trumpametražių animacinių filmų kategorijoje varžosi taip pat penki filmai. Keturi 3D animacija: French Roast, Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty, The Lady And The Reaper, Logorama ir vienas Stop-motion, naujausias Nick'o Park'o darbas - A Matter of Loaf and Death. Taip, jis apie Wollesą ir Gromitą ir taip, Nickas Parkas nominuotas jau šeštąjį kartą, bei keturis kartus apdovanotas oskarais būtent už šios nuostabios porelės animacinius nuotykius. Iš šių penkių filmų mane labiausiai sužavėjo ir manau realiausias kandidatas į statulėlę yra Logorama. Visiškai išsiskiriantis iš šio penketo ir turintintis labai originalią įdėją bei vizualinį stiliu.





Short Film: Animated
French Roast
Granny O’Grimm’s Sleeping Beauty
The Lady And The Reaper
Logorama
A Matter of Loaf and Death

Paspaudę ant filmo pavadinimų, galite juos pasižiūrėti ir patys įvertinti kas vertas apdovanojimų, o kas ne. Tik paskubėkite žiūrėti, nes manau netolimoje ateityje jų internete tikrai neliks :)
Malonaus žiūrėjimo ir lauksim kovo 7d. :)

No comments: