Monday, October 24, 2011

Animacijos dirbtuvės ,, Master Class"



Spalio 25 – 26 dieną Animacinių filmų festivalis „Tindirindis 2011“ organizuoja lėlinės animacijos dirbtuves „Master Class“ su vienos didžiausių animacinių filmų studijos „Se-ma-for“ gamybos vadovu Wojciech Leszczyński iš Lodzės, Lenkijos.

„Master Class“ dirbtuvės vyks Vilniaus Technologijų ir Dizaino kolegijoje, mažojoje aktų salėje. Dirbtuvių metu W. Leszczyński pasakos apie lėlinės animacijos kūrimo ypatybes, demonstruos, kaip kuriamos lėlės. „Master Class“ dalyviai turės proga patys sukurti animacinį filmą, kurio premjera įvyks Spalio 27 dieną 15 valandą Kinematografų sąjungoje. Programos metu, bus įteikti diplomai visiems dirbtuvių dalyviams ir rodomi „Se-ma-for“ studijoje sukurti filmai.

„Se-ma-for” yra viena garsiausių lėlių animacijos filmų studijų Europoje. Didžiausio pripažinimo studija susilaukė 2008 metais, gavusi Oskaro statulėlę už trumpametražį filmą „Peter and the Wolf”, kurį režisavo Suzie Templeton. Nepaisant to, „Se-ma-for” taip pat aktyviai kuria visų kitų rūšių animaciją. Studijos kredo yra paskatinti jaunus režisierius ir animatorius čia sukurti savo pirmus filmus, o taip pat suteikti jiems galimybę išbandyti įvairias animacijos ir specialiųjų efektų technikas.

Animacijos dirbtuvių vadovas Wojciech Leszczyński gimė 1982 metais Lodzėje, Lenkijoje. Baigė technikos universitetą ir Nacionalinio kino mokyklą Lodzėje. W. Leszczyński yra Lenkijos kinematografininkų asociacijos narys, keletą metų dirba “Se-ma-for” studijoje prodiuseriu ir gamybos vadovu.

Wojciech Leszczyński dirbo prie šių kūrinių:

Vykdantysis prodiuseris / Gamybos koordinatorius:
“Suitcase” (pagal Jacek Łechtański)
“Danny Boy” (Marek Skrobecki)

kaip gamybos vadovas:
“Two Steps Behind” (Paulina Majda)
“Good Beauty and Truth” (Balbina Bruszewska)

kaip gamybos padėjėjas:
“Maska” (Quay Brothers)
“The City Sails On” (Balbina Bruszewska)
“The Bug Trainer”, Marek Skrobecki, Linas Augutis

Laukiame Jūsų „Master Class“ dirbtuvėse Spalio 25 dieną 11 valandą Vilniaus Technologijų ir Dizaino kolegijos mažojoje aktų salėje. O taip pat animacinių filmų Festivalyje „Tindirindis 2011”.

Daugiau informacijos:

Informacija iš:

No comments: