Monday, April 16, 2012

PIRATAI! NEVYKELIŲ KOMPANIJA recenzija


9/10


Animaciniai filmai vis dažniau ir dažniau atkeliauja į kino teatrų ekranus. Šį kartą pristatoma visai šeimai skirta išskirtinė istorija apie piratus. Filme visi charakteriai nulipdyti iš plastilino, bet atrodo labai gyvi, todėl žiūrint  filmą nesunku užsimiršti, jog tai animacija. 


Yra pasaulyje piratas, kuris labiau nei bet kuris kitas, trokšta kasmetinio didžiojo piratų apdovanojimo. Šis išskirtinis apdovanojimas teikiamas tik kartą per metus, labiausiai “nusipelniusiam“ ir daugiausiai blogo padariusiam piratui. Dvidešimt metų siektas ir vis nelaimėtas trofėjus piratų kapitonui atrodo išties nebepasiekiamas. Tikriausiai todėl, jog jo „nuodėmių sąraše“ tėra vos keli blogi darbai, o ir už jo galvą siūlomas viso labo vieno penso apdovanojimas. Bet piratas nebūtų Piratų Kapitonas, jei visomis išgalėmis nesistengtų nugalėti savo pačių niekšiškiausių priešininkų, kurie nepraleidžia progos pašiepti senąjį piratą. Šis karštas siekis atveda Kapitoną ir jo komandą į akistatą su gerai pasaulyje žinomu mokslininku Čarlzu Darvinu, o nuotykiai pasiekia karščiausią tašką, kai į įvykių sūkurį įsipina ir reikšmingą vaidmenį atlieka pati karalienė Viktorija.



Išgirdus žymių istorinių figūrų vardus, gali susidaryti įspūdis, jog animacinis filmas labiau panašus į istorijos pamoką. Tačiau Čarlzo Darvino ir  Didžiosios Britanijos karalienės Viktorijos kuriamos charakteristikos, o lietuvių aktorių paskolinti balsai, privers nuoširdžiai kvatotis ne tik mažuosius žiūrovus, bet ir jų tėvelius.



Daugiau nei prieš penkerius metus, Peteris Lordas (Peter Lord) vėl išbandė savo jėgas kaip filmo režisierius. Prisijungus nepakartojamai animatorių komandai, pasinėrė i nuostabią kelionę kartu su būriu pikčiausių piratų, kurie, kartais tenka pripažinti, neatrodo tokie jau pikti ir baisūs. Šis  režisierius yra pasaulinės animacijos studijos „Aardman“, gyvuojančios dar nuo 1972 metų, įkūrėjas. Animacijos gigantė yra nepralenkiama plastilininės animacijos srityje. Su „Aardman“ studijos herojais neabejotinai esate susidūrę tokiuose filmuose kaip „Volesas ir Gromitas“, „Viščiukų maištas“ ir jau skaitmeniškai (3D) sukurtame „Flushed Away“. Šį kartą studija „Aardman“ bendradarbiauja su didelę patirtį turinčia „Sony animation“, kuri (šiais metais), savo išskirtinai dideliu produktyvumu, lenkia visas kitas  didžiąsias animacijos studijas. Dar metams neįpusėjus, jie gali pasigirti jau trečiąją savo premjera. „Kalėdų senelio padėjėjai“, „Loraksas“ ir šis didysis piratų nuotykis. Ir tai dar ne pabaiga, nes metų gale jie  žada pristatyti dar vieną animacinį filmą - „Hotel Transylvania“.


Apie šį filmą pirmą kartą išgirdau beveik prieš metus, kai viešėjau tarptautiniame ir didžiausiame animacinių filmų festivalyje – Annecy. Tuo metu filmo gamyba buvo beįsibėgėjanti, bet kūrėjai iš anksto supažindino visus besidominčius animacija apie jų būsimą naujausią animacinį hitą. Puikiai atsimenu, kai kūrėjai rodė dar iki galo nenušlifuotas scenas, kai kurias filmo ištraukas, bei pagrindinius filmo herojus. Šiandien šį filmą kino teatrų ekranuose galima stebėti ne tik kad pilnai pabaigtą ir nušlifuotą , bet net ir labai kokybišku 3D formatu.



Apibendrinant, tiek mažam, tiek dideliam yra garantuojama juoko dozė, o gausioje piratų kompanijoje, kurie drąsiai gali stoti ir lygiuotis su jau legenda tapusiu Džeku Sperou, ir smagiai praleistas laikas.

Treileris:




Daugiau:

http://kinas.info/page.php?review=9322;550

No comments: