Tuesday, October 22, 2013

Taip Laima lėmė: animacinio filmo gimimas - knygos pristatymas

Spalio 24 d, ketvirtadienį, Lietuvos kinematografininkų sąjungoje (vasario 16g.-8), 18 val įvyks animatorės ir režisierės Jūratės Leikaitės animacinio filmo "„Taip Laima lėmė: animacinio filmo gimimas“" knygos pristatymas!



Užeikite, įėjimas laisvas :)

Daugiau info:

„Posakiais „taip Laima lėmė“, „tokia jau lemtis...“,„nuo likimo nepabėgsi“ žmonės jau nuo seniausių laikų išreiškė savo tikėjimą ir pasitikėjimą likimu... Daug kas yra tarsi užprogramuota iš anksto virš mūsų esančių nepaaiškinamų galių, mums tenka tik išpildyti savo misiją.“ (citata iš knygos) Knygoje „Taip Laima lėmė: animacinio filmo gimimas“ režisierė ir dailininkė Jūratė Leikaitė pasakoja apie 2011 metais du „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus ir kinematografininkų sąjungos apdovanojimą laimėjusio animacinio filmo „Taip  Laima lėmė“ kūrimo kelią. Autorė analizuoja filmo atsiradimo sąlygas ir kūrybinio proceso ypatumus, atskleidžia sudėtingą vaizdų komponavimo kelią. Pateikiami filmo kadruotės fragmentai, o režisierė komentuoja, kodėl galutiniame filmo variante teko atsisakyti vienos ar kitos kompozicijos. Knygą puošia grafiniai animacinių personažų judesio pavyzdžiai.
 „Animacijos menininkas yra magas, kuris gali sukurti neegzistuojantį pasaulį. Savo kūrinyje jis sujungia grafiką, tapybą, tekstą, šokį, pantomimą, fotografiją, muziką ir garsą.“ (citata iš knygos) Perskaitę knygą „Taip Laima lėmė: animacinio filmo gimimas“ sužinosite, kaip gimsta animacinio filmo scenarijus, už ką atsakingas filmo režisierius, dailininkas, animatorius, kaip kuriami filmo personažai, kadruotė, animacinių scenų kompozicijos, scenografija, kaip statiški paveikslai ir piešiniai atgyja. Leidinys sudarytas taip, kad skaitytojas galėtų pasijusti lyg labirinte, kuriame galima klaidžioti vis giliau paneriant į animacijos ir lietuvių liaudies sakmių pasaulį, o pabaigoje laukia prizas – filmas „Taip Laima lėmė“.
 Knyga „Taip Laima lėmė: animacinio filmo gimimas“ ir DVD sukurta studijoje „Filmų štrichai“, knygos leidybą iš dalies parėmė Lietuvos kino centras prie kultūros ministerijos, išleido leidykla „Išmintis“.

Smulkesnę informaciją apie knygą galima rasti šioje nuorodoje :

http://www.mintis.eu/kinas/922-taip-laima-leme-animacinio-filmo-gimimas.html

No comments: