Thursday, May 29, 2014

Animatorius

Animatorius from Bernardinai.lt on Vimeo.

Baigdami mokyklą, abiturientai susiduria su galybe informacijos, kurioje kviečiama stoti į universitetus, kolegijas ar profesines mokyklas, organizuojamos studijų mugės, per atvirų durų dienas siūloma apsilankyti mokymosi įstaigose. Tačiau vis dar trūksta paprastos pažinties su profesija, gyvo pasakojimo, ką mokinys galės veikti, baigęs vieną ar kitą universitetą.

Pristatome laidų ciklą „Pažink profesijas“, skirtą jauniems žmonės, kurie domisi ir ieško to, kas jiems būtų įdomu. Šis ciklas pristatys pačias įvairiausias profesijas, apie kurias pasakos savo darbą mėgstantys žmonės.

Kaip kuriama animacija, ar ji yra skirta tik vaikams, ir ką reikėtų studijuoti, norint išmokti kurti animacinius filmus, pirmojoje laidoje papasakoja jaunas lietuvių animatorius Meinardas Valkevičius. Vaikystėje animatorius norėjo lankyti automobilių modeliavimo būrelį, bet ten nebebuvo vietos, todėl užsirašė į animaciją. Šiuo metu Meinardas ne tik kuria, bet moko kurti ir kitus – jis jau ne vienus metus veda viešus animatorių kursus „Pasakos“ kino teatre. Tarptautinimuose festivaliuose apdovanotas ir įvertintas animacijos kūrėjas sako, jog šedevro dar nėra sukūręs, bet tikisi anksčiau ar vėliau sukurti tai, kas galėtų pritrenkti pasaulį.

No comments: