Sunday, September 14, 2008

Pavojingas Bangkokas (kino recenzija)



Pavojingas Bangkokas
6/10

Broliai Pangai ir N. Cage‘s pabandė šviežiai perkurti nelabai seną filmą. Jiems išėjęs rezultatas nesukrėtė žiūrovo taip stipriai, kaip buvo to tikėtasi filmo kūrimo metu. Iš reklaminių anonsų, kurie skelbė, jog tai busimas veiksmo hitas, buvo galima numatyti tobulą veiksmo filmą su aukščiausio lygio žvaigžde priešaky. Bet rezultatas išėjo kiek kitoks…

Kartais seanso metu teko ir panuobodžiauti, mat po greito veiksmo sekdavo migdantis ir lėtas tempas. Nuobodulį kiek prablaško nuostabios veiksmo apylinkes, kurios kinematografiškai idealiai perteikia neregėto gražumo ir itin spalvingą Bankoką.

Joe (N.Cage) vaidina samdomą žudiką, kuris nieko per daug neklausinėja, tik daro tai, kas užsakyta. Ir net labai sėkmingai su viskuo susitvarko. Savo srities specialistas užsitarnavęs gerą vardą tarp tokio pobūdžio darbelių. Kai atsiranda nešvarus reikalas, ,,žudymo mašina“ susikrauna lagaminus ir iškeliauja kur pasamdytas. Keturios naujos užduotys jį nuvilioja į tamsųjį Bankoką. Ten ,,juodosios“ mafijos užsakytas atlikti keletą purvinų žmogžudysčių. Viskas eitųsi kaip per sviesta, jei ne staiga atsiradę kiek kitokie jausmai, šaltakraujo žudiko širdyje. Pasijutęs vienišu ir niekam nereikalingu (išskyrus tuos atvejus, kai reikia ką nors ,,nukepti“) įsimyli kurčnebilią merginą. Nežinia ar meile, ar naujas pažįstamasis (paslaugusis tarnas), pakeis visa įvykių eiga visai ne taip, kaip buvo suplanavusi purvinoji mafija. Žudikui neatlikti užduoties – tai tolygu būti pačiam nužudytam. Va ir prasideda veiksmas, kuris užsitęs iki pat galo. Bet turiu pabrėžti, jog pabaiga kiek kitokia, nei tipiniuose ,,šaudau - gaudau“ filmuose, tad ši smulkmenėle įneša gaivaus dvelksmo į senai pagamintą, naujai perkurtą veiksmo filmą.

Broliai Pangai sukūrę ,,Pavojingąjį Bankoką“ prieš devynerius metus sudomino ir Hollywoodo atstovus , kurie pareiškė norą perdaryti šį Japonu hitą ir vakarietiškam pasauliui. Tiesa, pirmasis filmas, kurį Hollywoodas susuko pagal originalų Pangų gaminį, buvo siaubo klasika ,,Akis“. Kaip žinia, kino pramonės sostinė su užduotimi nesusitvarkė taip gerai, kaip broliukai režisieriai tikėjosi, tad naująjį perdirbinį užsibrėžė perdaryti patys. Studija sutiko ir šie ėmėsi režisūrinio darbo. Truputi viską patobulinę, jie žadėjo didžiausią veiksmo filmą šiais metais. Ar jiems pavyko? Čia jau spręsti žiūrovui. Mano nuomone filmas išėjo vidutinio lygio su daugelio mylima kino žvaigžde priešaky, kuri ir pritrauks žmonių mases į kino sales.
Aktorius Nicolas Cage filme daro viską, kas parašyta scenarijuje, kartais ir šneka ne visai tai, ką norėtų pats pasakyti. Tiesiog atidirba savo eilinius milijonus. Nesužavėjo jis manęs čia taip stipriai, kaip savo paslaptingame ,,Kodas Lobiai“ ar firminiame ,,Dingti per 60s“.
Gerai, kad režisieriai nepadarė pagrindinio veikėjo kurčnebylių, kaip kad originalioje versijoje. Aš nesakau, kad tai pats blogiausias N.Cage darbas, bet ir neteigiu, kad geriausias. Eilinis filmas plačiajai auditorijai.

,,Pavojingas Bankokas“ užburia savo vaizdais ir žiauriu gyvenimo ritmu, kur žmogaus gyvybė nėra labai vertinama. Čia laimi tie, kurie turi daugiau pinigų arba yra kur kas suktesni už savo priešininką. Filmas leis atsipalaiduoti po sunkios savaites darbų, kai norisi tik leisti smegenims atsipūsti ir nemėginti permastyti užkoduotų režisieriaus minčių.Tiesiog įsitaisykite ir mėgaukitės pavojingiausiais Bankoko gyvenimo užkulisiais, kramsnodami traškiuosius spragėsius. Gal netyčia užsimanysite į Bankoką.

Filmo treileris:




Daugiau apie filma:
www.kinas.info

2 comments:

Unknown said...

saunuolis!Na tu tai is visu rasai geriausiai,nieks taves nepranoks.Visad idomu skaityti net jai niekad neziuretum sio filmo:P

Meinardas said...

Labai smagu tai is Taves girdeti,Ausrine:) Aciu:)