Wednesday, September 7, 2011

Smurfai recenzija


6/10

Kadaise mūsų širdis užkariavę herojai iš animacinio filmo „Surfai“ sugrįžta į didžiuosius ekranus linksminti naujosios vaikų kartos. Ir tai daro stebinančiai sėkmingai!


Visiuose pasaulio topuose karaliauja mėlynieji mieli žmogeliukai iš tolimo ir paslaptingo krašto, kuriuos likimas netikėtai nubloškė į jiems dar paslaptingesnį mūsų kraštą. Veiksmas, juokas ir dideli mažų žmogučių nuotykiai, leis vaikams pasinerti į mėlyniausią metų filmą, o žodis „Smurfai“ bus populiariausias ištartas žodis.


Kažkur toli toli, už jūrų ir marių yra toks stebuklingas kaimelis, kuriame gyvena maži ir paslaptingai mėlyni žmogeliukai Smurfai. Gyvena jie atokiai pasislėpę nuo savo didžiausio priešo pakvaišusio mokslininko Gargamelio, kuris visą laiką tik ir ieško jų ir bet kokiomis priemonėmis mėgina sugauti. Taip jau gaunasi, kad Smurfas vardu Nevėkšla, netikėtai/netyčia išduoda blogajam Gargameliui savo paslaptingojo kaimelio vietą. Gargamelis tuo staigiai pasinaudoja ir nieko nelaukęs užpuola kaimą. Mažieji Surfai nieko kito neturi - kaip tik bėgti ir slėptis.


Netikėtai šeši Smurfiukai: Nevėkšla, Išminčius, Niurzga, Drąsuolis, Smerfetė ir Tėtušis Smerfas per paslaptingąjį portalą atkeliauja į Niujorką ir atsiduria pas geruosius žmones Patriką ir Greisę, kuriems paslaptingųjų svečių apsilankymas sukelia ne tik vargo, bet ir džiaugsmo, ir nustebimo. Galiausiai per portalą persikelia ir piktasis Gargamelis. Nuotykiai prasideda!


Smurfai pasauly pirmą kartą pasirodė prieš penkiasdešimt (jubiliejiniai metai) metų belgų komiksuose. Vėliau buvo perkelti į animacijos pasaulį ir televizijoje savo laikais virto populiariausiu animaciniu serialu, kuris prie televizoriaus ekranų prikaustydavo milijonus vaikų. Po daugelio metų, dabar, „Smurfai“ pirmą kartą atgyja ir 3D didžiuosiuose ekranuose. Nemirštanti ir išskirtinai mėlyna istorija suteiks džiaugsmo jau trečiąjį kartą naujausiame formate.


Sony studija su animacijos padaliniu „Sony animation“ yra kurianti kombinuotus filmus vaikams, kai vienu metu vaidina realieji personažai ir animaciniai. Animaciniai herojai nudailinami iki begalinio tobulumo ir tobulai sujungiami su realiai vaidinančiais personažais, tad atrodo, kad žiūrime realų filmą su paslaptingai atgijusiais herojais.


Studija labai sėkmingai tokius eksperimentus pradėjo kartu su „Peliuku Litliu Stuartu“. Filmas buvo toks sėkmingas, kad buvo išleista ir antroji dalis. Vėliau sekė „Alvinas ir burundukai“. Dar sėkmingesnis projektas, kuriam prireikė net dviejų tęsinių, trečiasis pasirodys jau per šias Kalėdas. Vėliau sekė ne toks sėkmingas filmas apie meškiną „Meškiukas Yogis“. Galiausiai „Smurfai“ tapo pelningiausiu ir žiūrimiausiu šios kombinuotų filmų serijos dalimi. Paminėsiu, kad kol kino ekranuose sukasi šviežiausias Smurfų filmas, Sony studija jau kuria ir antrąją mėlyną dalį.

Pagrindinių vaidmenų aktoriai (be smurfų) atrodo labai lėkštai ir per daug paprastai, ne visada jaučiasi išreiškiama emocija, viskas per daug paviršutiniška. Labiausiai šiame filme įsijautusiu gyvuoju (tikro aktoriaus vaidinamu) personažu yra aktorius Hankas Azaria (akt. Hank Azaria), įkūnijęs pagrindinį blogąjį personažą Gargamelį - nors ir turintis daug grimo ant veido, bet nepaprastai puikiai išreiškiantis visas norimas emocijas, kurių reikia, kad lengvai patikėtume jo blogumu.


Nors filmas skirtas visai šeimai, bet jame didžiausią džiaugsmą patirs tik vaikai, nes juokeliai skirti būtent jiems, scenarijus taip pat. Kaip ir ankstesni tokie filmai, neskaitant legenda jau tapusio „Kas pakišo triušį Rodžerį“, auditorija yra būtent vaikai. Filmai, kuriuose labai aiškiai išryškinami gerieji ir blogieji herojai, filmai, kur istorijos paprastumas leidžia lengvai nujausti kuo ji baigsis, tad belieka tik įsijausti į vaikystę ir mėgautis stebuklingai atgijusiais animaciniais personažais.

Filmo treileris:

Daugiau:

No comments: