Thursday, October 9, 2008

Sakalo akis (recenzija)



Sakalo akis
8/10


Į kino ekranus atkeliavo filmas iš didžiųjų kino grandų, kurie pristato ne tik talentingus aktorius, bet ir puikų scenarijų. ,,Sakalo akyje“ daug veiksmo, daug aštrių kadrų, žiupsnelis politikos ir geros vaidybos.

Įsivaizduokite situaciją, kai jums netikėtai suskamba telefonas, o kitame laido gale pasigirsta moters balsas, kuris liepa vykdyti visus jos nurodymus antraip jūs mirsite. Nepatikėtumėte tokiomis naiviomis nesąmonėmis? Tuomet pažiūrėkite filmą, kuris iškart po šio skambučio jus įtrauks ir nebepaleis iki pat galo.

Džeris (akt. Shia LaBeouf) ir Reičel (akt. Michelle Monaghan) gauna po skambutį, kuriame paaiškinama, jog privalo vykdyti visus pašnekovės nurodymus, nes kitaip jis mirs, o ji neteks savo brangiausio turto – vaiko. Taip ,,piktas skambutis“ suveda du nieko nesuprantančius žmones į naujumu blizgantį Porsche automobilį, kuris, žinoma, po penkių minučių virs didžiausia metalo krūva, o herojai bandys išgelbėti savo kailį jau kitame automobilyje, visą laika persekiojami policijos ir rimtai nusiteikusio FTB agento Thomo Morgano (akt.Billy Bob Thornton). Herojai nenusiteikę mirti, tad jiems reikia ne tik pergudrauti moterį telefone, bet ir išsiaiškinti į ką jie pakliuvo ir koks jų vaidmuo šiame sudėtingame, apipintame mįslių nuotykyje.

Gerai, kad tai ne realybe, o tik gerai suręstas veiksmo trileris, kuriame su mirtimi žaidžia perspektyviausias jaunosios kartos aktorius Shia LaBeouf , labiausiai mums pažįstamas iš fantastinio veiksmo filmo ,,Transformeriai“ ir naujausiojo ,,Indianos Džounso“ pasispardymo. Pagrindinį moters vaidmenį atlieka patyrusi Michelle Monaghan (,,Ponas ir ponia Smitai“, ,,Misija: neimanoma II“ ir kt.). Abu jie sudaro nebloga tandemą, kuris ne tik išraiškingai atrodo ekrane, bet ir puikiai mosuojasi kumščiais ar narplioja sunkiai suvokiamas problemas.

Filmo scenarijus buvo kuriamas net dešimt metų, o į režisieriaus kėdę turėjęs sėstis gerbiamas kino režisierius Stevenas Spielbergas. Bet per savo labai užimtą dienotvarkę, filmą ,,susukti“ patikėjo D.J.Caruso, kuris praeitais metais lankėsi kino ekranuose su filmu ,,Disturbija“ , o televizijoje susuko keletą serialo ,,Skydas“ serijų. Režisierius žinojo ko imasi ir ką norėjo padaryti, tad filme ir aktoriai ,,negrybavo“, bet sąžiningai atidirbo savo milijonus.

,,Sakalo akis“ nagrinėja skaitmeninių technologijų įsikišimą į žmogaus gyvenimą. Tai nėra šviežia tema (jau nuo matricos laikų ji labai daug ir dažnai nagrinėjama), bet pastatytas ir surežisuotas tikrai meistriškai. Garantuotai patiks veiksmo filmų fanatikams.

Veiksmo čia tikrai užteks iki pat pabaigos ne tik kantriam žiūrovui, bet ir ekrane už gyvybę kovojantiems aktoriams. Režisierius pasistengė, jog visi liktu įtraukti į sudėtingą ir painų nuotykį. Politinis skaitmeninių technologijų veiksmo trileris, kuris jus privers užgniaužti kvapą ir nekantriai laukti prie ko visa tai prives.


Filmo treileris:





www.kinas.info

5 comments:

Unknown said...

idomu buvo skaityti kai buvau tavo palydove kine:)man kazko truko sioje recendzijoje...pertrumpa gal:DDD

Meinardas said...

Na kiti sake, kad nera prikibti prie ko ir si tipo geriausia is rasytu :) Em, kuo trumpesne, tuo skaitovas labiau nepavargs skaityti, nes ko per daug, tas negerai. Beje, ji tokio pat ilgumo, kaip ir kitos:)

Meinardas said...

Ačiū, kas skyrei savo dėmesį ne tik skaitant, bet ir į kiną einant:)

Unknown said...

smagu tau palaikyti kompanija:)

Meinardas said...

:)