Friday, December 28, 2012

Animacija 2013

Ką gi pasižiūrėkime ko galime laukti iš animacijos kitais metais. Bus daug gerų, keli tęsiniai ir daug blogų filmų. Kaip visad :) Beje, apžvelgsiu tik didžiąsias premjeras, kurios numatomos iš už Atlanto.
Gerai, pradedu vardinti ir rodyti ką turiu.

"Pixar'ai" kitais metais išleis du filmus. Vieną gerą - "Monsters University" ir vieną blogą - "Planes".

Tikrai pasisekęs ir tik per plauką negavęs Oskaro, "Monsters Inc" filmas sugrįžta su tęsiniu apie šaunių herojų Maiko ir Salio priešistorę ir jų vargus monstrų universitete. Filmas vadinsis "Monsters University". Iš nuolat pateikiamos medžiagos matyti, jog filmas bent jau iš techninės pusės tikrai bus wow!



Po to kai kritikai ir žiūrovai (vyresni) visiškai sukritikavo "Cars"  ("Ratai") serijos filmus,  Pixar studija vėl ryžtasi paleisti animacinį filmą apie kalbančią techniką. Šį kartą ne mašinėlės, o lėktuvai. Pradžioje šis filmas turėjo keliauti tiesiai į DVD rinką, bet visai neseniai buvo nuspręsta paleisti ir į kino teatrų ekranus.. Gal tikrai kažką labai genialaus sugalvojo.




"Dreamworks" studija ruošia irgi kelis filmus - "The Croods", "Turbo" ir "Mr. Peabody & Sherman". Du originalūs ir vienas animacinio serialo perdirbinys.

Daugiausiai vilčių dedu į tikrai šviežią animacinį filmą, kuris nėra jau buvusio filmo tęsinys ar jau girdėtos istorijos perpasakojimas. Tai animacinis filmas visai šeimai "The Croods". Kažkiek panašus į Ledynmečio sagą, bet kartu ir išsiskiriantis išties nuostabiu dailininko darbu.



Mažiau žinoma, bet irgi intriguojantis animacinis filmas "Turbo" apie sraigę svajojančią nugalėti didelėse ir tikrai greitose lenktynėse. Sraigė ir lenktynės - tikrai kontrastas nemažas. Po kol kas išleistas tik treileris su labai geru garso takeliu ir nuostabiai tinkančiu Ryan'o Reynolds'o balsu. Lauksim daugiau medžiagos.



Trečiasis filmas "Mr. Peabody & Sherman". Apie jį žinau nedaug. Bet tai bus animacinio serialo, tuo pačiu pavadinimu, didžioji ekranizacija. Po kol kas daug vilčių nededu, nes beveik nieko apie jį nežinau :)





"Bluesky" studija kurianti labai pasisekusią Ledynmečio tęsinių seriją, kitais metais pristatys vieną, bet labai nuostabiai atrodantį animacinį filmą "Epic". Tai animacinis filmas pastatytas pagal William'o Joyce'o knygą. Rašytojas, kuis 2011m gavo oskarą už savo trumpo metražo animacinį filmą "The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore", taip pat pagal jo knygas pastatytas animacinis filmas "Rise of the Guardians", pagal jo piešinius "Meet the Robinsons" ir dar begale A lygio pilno metražo animacinių filmų!





"Universal" pristatys daugumos labai laukiamą "Despicable me 2". Iš pirmojo treilerio labai mažai žinoma, bet rodos, jog geltoniesiems minionams teks susidurti su ne šios žemės atstovais. Holivude juokaujama, kad geltonieji Minionai gali parduoti viską, tad nenuostabu, jog treileryje parodomi tik jie.





"Sony pictures animation" taip pat sugrįš su pasisekusio filmo "Cloudy with a chance of meatballs" tęsiniu "Cloudy 2: Revenge of the Leftovers". Ar tai bus geras filmas? Neįsivaizduoju, nes dar nėra nei treilerio, nei kažko apčiuopiamo..... Laukiam.



Viena didžiausių studijų "Disney", kitų metų gale ruošia animacinio filmo "Frozen" premjerą. Apie patį filmą daug nežinoma, bet yra kadras iš filmo. Pastaruoju metu ši nemaža studija pristato animacinius filmus tik metų gale. Pastarasis jų darbas"Wreck-It Ralph".



Dar bus "Summertime Entertainment" animacinis filmas "Dorothy of Oz", kuriam nepranašauju labai didelės sėkmės, nes jau iš treilerio matyti filmo kokybė. Aišku gali dar nustebinti! :)




"Weinstein" kompanija pristatys animacinį filmą "Escape From Planet Earth", kuris neatrodo per daug originalus, bet padarytas išties kokybiškai. Daug kartų atidėtas, bet kitais metais jau tikrai bus išleistas.




Tai va tokie bus ateinantys metai su nemažai animacinių filmų. Laukiu su didžiausiu nekantrumu! :)


No comments: