Thursday, December 4, 2008

Madagaskaras 2 (Recenzija)

Mano nauja kino recenzija.


Madagaskaras 2
8/10


Sujaukę reikalus Madagaskare, jie persikelia į Afriką! Ir čia, šaunioji ketveriukė, su dar kokiu šimtu antraplanių personažų, patiria tokius linksmus nuotykius, kad į kelnes iš juoko „dės“ ne tik mažieji, bet ir vyresnieji kino mylėtojai. Animacija Lietuvoje išgyvena labai gerus laikus, ir panašu, kad artimiausiu metu net nesiruošia užleisti šio posto jokiam kitam kino žanrui. Spalvos, plastika ir nuostabūs dialogai leis atsikvėpti ir pasinerti į Afrikos natūralųjį grožį, kuris ir užburia, ir vilioja. Iškart po filmo norisi nuvykti būtent ten.

Pati istorija nekuria kažko naujo, bet vysto pradėtus įvykius toliau. Taigi, liūtas Aleksas, zebras Martis, begemote Glorija ir žirafa Melmanas, su didžiausiu džiaugsmu, įsėdę į jau senai sudužusį lėktuvą, nekantrauja grįžti namo. Neskrendančią priemonę į orą pakelti apsiėmė išradingieji pingvinai. Bet. Viskas klostosi ne taip, kaip buvo suplanavę talentingieji mažiai, kurie ir iš pagaliuko laisvi pasidarytu skraidyklę. Pakilus, nustoja veikti pirmasis variklis – aišku skristi dar galima, bet kai ir antrasis užgęsta - jau negera. Pingvinai nepuola į paniką, jie įrodo, jog jie moka skraidyti. Grakščiai nusileidę ant karštos Afrikos žemės (epizodas išties vertas plojimų), jie pakliūna į tikrą gyvūnijos lobyną. Aleksas iš atminties gelmių atgamina jau senokai pamirštos tėviškės vaizdus ir supranta, kad ši vieta jam kur kas artimesnė nei nuostabusis Niujorkas su zoologijos sodo žmonėmis. Zebras susiranda labai panašių bendraminčių į save, o Glorija mėgausi meilės ir populiarumo akimirkomis nuostabių begemotų draugijoje. Žirafa Melmanas stengiasi atskleisti savo širdy įsiliepsnojusią meilę. Tad šaunioji ketveriukė ir vietoje nenustygstantys pingvinai, visu pajėgumu pasiruošę patirti pačius nuostabiausius nuotykius ir karštą meilę.

Ericas Darnellas ir Tomas MsGrathas, šios linksmos komedijos režisieriai, susimetę pirmajai daliai, nusprendė niekur nedingti ir toliau tęsti tai, ką pradėję. Panaudoję aukščiausių technologijų teikiamus privalumus, jie toliau mėgaujasi kurdami smagų nuotykį ir siunčia karščiausius linkėjimus iš Afrikos. Filme animacija - aukščiausio lygio, prie jos tikrai niekas neprikibs, o herojų plastika primena labai senus animacinius filmus, kai personažas nepaklūsta tikriems gravitacijos dėsniams ir džiugina išraiškingiausiais judesiais, kurie sukelia juoką pirmiau nei herojus spėja tarti iš koto verčiančią frazę. Vienintelis filmo trūkumas, kad filmas eina ta pačia vaga ir nepateikia kažko naujo, netikėto. Vietomis tolimesni veiksniai labai nuspėjami, tad nesuteikia laukiamo atradimo džiaugsmo.

Labai nudžiugino profesionalus lietuviškas įgarsinimas, kuris vertas aukščiausio balo. Balsus personažams paskolino: Algirdas Gradauskas (liūtas Aleksas), Karina Krysko (begemotė Glorija), Nerijus Gadliauskas (žirafa Melmanas), Giedrius Savickas (zebras Martis). Nesuprantantiems originalo kalbos, nebereikia skaityti titrų, tad apima didelis džiaugsmas stebėti ne tik pačią istoriją, bet ir interaktyvią aplinką. Kas supranta ir kam mieliau žiūrėti anglų kalba, kino platintojai siūlo ir originalųjį variantą, tad čia turėtų būti patenkinti visi.

Dažniausiai antrosios dalys pranašauja išsisėmimą ir papildomų pinigų užsidirbimo šaltinį, bet su šiuo filmu taip nėra, nes ji drąsiai koja kojon eina jau pramintu pirmosios dalies keliu.,,Madagaskaras 2“ prašyte prašosi ir trečiosios dalies, kurios kūrimui jau duotas startas ir po kelėtos metų manau mes vėl džiaugsimės šių personažų draugija ir naujomis spalvomis. Nuotykiai tęsiasi ir jie išties smagūs. Rekomenduoju visiems animacijos mylėtojams, o ypač mažiesiems čiupti tėvelius už rankų ir praleisti malonią popietę su visa šeima ir nuostabiais herojais.


,,Madagaskaras 2" treileris:





www.kinas.info


..ir citata obuolys.lt:
http://www.obuolys.lt/kinozona/filmas-madagascar-the-crate-escape/

4 comments:

gabėta said...

Oi, čia labai šaunu užsukti, nes visada rasi kažką naujo brūkštelėta :) Smagu! Į "Madagaskarą 2" būtinai reiks nueiti, nes šiaip žavus filmukas :)

Meinardas said...

Labai smagu girdėti:) Dėkui.

Unknown said...

nu va kaip graziai parasei:)))

Meinardas said...

Ačiū,Aušrine :)