Monday, December 8, 2008

Meinardas Animation (part 01)



Kaip jau tikriausiai žinote, aš studijuoju Vilniaus Dailės Akademijoje, trečiame kurse, animacijos specialybe. Artėja Kalėdos, tad ir neišvengiamai artėja šio pusmečio peržiūros, kurioms turiu paruošti du animacinius filmus, pora kadruočių, keturis scenarijus, galybe eskizų, akademinių piešinių ir panašiai. Šiuo metu kuriu pora animacinių filmų ir pamaniau, kad visai smagu būtų jei aš iki didžiųjų atsiskaitymu jums vis pristatyčiau ką jau esu padaręs ir kiek man dar trūksta, kaip vyksta darbas ir kaip man sekasi. Tai tarsi gyvas making of'as. Ir šiaip senai jau buvau ką ir parodęs iš savo animacijos ir meninių darbų. O juk blogas pradžioje turėjo būti tik apie mane :)
Ok, toliau..

Pirmasis animacinis filmas turėtų būti apie minutės trukmės. Techniką pasirinkau 2D ir 3D animacijos kombinaciją. Nespalvotas. Rimtas ir priverčiantis susimąstyti. Tikiuosi išeis protingesnis nei kiek nenusisekęs ,,Drugys ir gėlė" . Filmo kūrimas jau įsibėgėjęs: personažai paruošti, kadruotė nupiešta, stilius išieškotas, bet gali dar keistis, nežinia kas šaus man į galvą. Šiuo metu man padeda labai geras 3D specialistas Evaldas, kuris daug nusimano techniniuose dalykuose. Didelis dėkui jam. Užtenka paklausti kaip padaryti vieną ar kita efektą ar lengvesnį atlikimo būdą ir jis pateikia net keletą variantų. Labai malonu su juo dirbi. Filmo kokybė iškart šoktelės, o aš įgausiu dar daugiau patirties 3D animacijos kūrime. Labai daug įdedu savęs į šį animacinį filmą, nes tikiu, kad jei viską padarysiu kaip esu suplanavęs, jis išeis tikrai geras.

Pirmojo filmo vienas iš personažų:


Antrasis filmas - komedija. Šviesios spalvos, greitas veiksmas. Pagrindinio personažo vargai su sportu:) Atlikimo technika bus vien tik 3D. Šiam filmui esu prisipiešęs labai daug eskizų, personažai jau išieškoti, bet gali dar keistis, ypač spalvos, nes po kol kas jos manęs dar netenkina ir tikiu, kad tinkamo sprendimo dar neatradau. Bet istoriją jau turiu ir rimtai tikiuosi suspėti pabaigti iki 22d.

Antrojo filmo personažų variacijos:


Su Jumis bendraudamas pateikiu koncepcinius piešinius, kurie dar nėra galutiniai ir tikrai gali dar šimtą kartų keistis, tad nenustebkite jei filmas nesutaps su jau pažįstamais herojais.
Abiejų filmų premjera numatyta gruodžio 22d. (kitą antradienį), žinau, laiko tikrai jau nedaug liko, bet visi žinome, kad studentui nieko nėra neįmanomo.


Tai tiek šiam kartui. Iki susitikimo:)

Viskas, kąs čia pateikiau, priklauso autoriui ir kopijuoti draudžiama.
Pagarbiai, Animatorius Meinardas.

4 comments:

Anonymous said...

jetau kaip faina:DDD NEREALUS HEROJAI!!!

Filmuojusvente.lt said...

Studentui yra neimanomo, o Meinardui - nera, linkiu stiprybes! Beje, smagiai penktadieni pasisedejom :)

Anonymous said...

Labai sudominai savo filmukais, lauksiu premjeros tavo bloge :)

Meinardas said...

Labai nuostabu puslapi turi, Fantascius! Iskart uzsiprenumeravau :) Liuks.